Peste 70 tone deşeuri oprite la intrarea în ţară

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cinci automarfare erau încărcate cu tone de deşeuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borş II şi Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului din judeţul Bihor şi Arad nu au permis intrarea în ţară a cinci mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borş II şi Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatelor judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad au efectuat în ultimele 48 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a cinci automarfare, înmatriculate în România şi Ungaria, conduse de patru cetăţeni români şi un maghiar.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţilor Protecţiei Consumatorilor Bihor şi Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 70.820 kilograme de deşeuri, constând în articole pentru construcţii, anvelope second hand şi suspensii de metale neferoase, bunuri ce proveneau de la societăţi comerciale din Italia, Germania şi Belgia, pentru firme din România.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Restricțiile de circulație ( >12 t) pe fondul Codului Roșu sunt valabile și astăzi

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12...

Atenție, șoferi! Transport agabaritic pe ruta INT DNCB – Agigea!

Transportul este alcătuit din câte un camion cu masa totală...