A murit Mioara Roman, fosta soție a primului prim ministru al României după Revoluție. Avea 83 de ani

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Mioara Roman, fosta soție a primului ministru al României după Revoluție, Petre Roman, a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta s-a stins din viață noaptea trecută, la azilul din Snagov unde era internată de câteva luni, potrivit unor surse apropiate familiei. Decesul ar fi survenit în urma unui stop cardiorespirator.

Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, Oana Roman, pe o rețea de socializare.

Mioara Roman a fost o personalitate discretă, dar influentă în mediul cultural și academic românesc. Ea a fost partenera de viață a lui Petre Roman timp de trei decenii și împreună au avut o fiică, Oana Roman. Cu toate că relația lor s-a încheiat printr-un divorț în 2007, legătura lor a rămas puternică, iar familia a fost mereu un pilon important în viața lor.

În ultimii ani, Mioara Roman a avut de înfruntat grave probleme de sănătate, luptând cu o formă gravă de Parkinson și cu o degenerare neurocognitivă. În ciuda acestor provocări, ea a rămas un exemplu de putere și rezistență pentru cei din jur.

Mioara Roman a fost și o persoană activă în domeniul jurnalismului radio, al traducerilor și al educației. Ea a fost profesor de limbă și civilizație arabă și a contribuit la formarea mai multor generații de studenți.

În ultima perioadă a vieții sale, Mioara Roman a fost nevoită să își petreacă mult timp în spitale și centre de recuperare, având nevoie de îngrijire specializată și atenție permanentă din partea celor dragi.

Pentru a-i asigura îngrijirea de care avea nevoie, fiica sa, Oana Roman, a luat decizia de a o muta la un azil de lux din Snagov, unde avea parte de toată atenția și îngrijirea necesară. Acolo, era vizitată frecvent de către fiica sa și de nepoata ei, oferindu-i confort și sprijin în ultimele momente ale vieții sale.

Drum lin în lumină, mama mea bună şi frumoasă. Îngerii să te vegheze şi să povesteşti tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îţi datorez. Mulţumesc, mămica mea, pentru tot. Te iubesc şi te voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”, este mesajul publicat de Oana Roman, pe pagina sa de Facebook.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...