Accident chimic în municipul Constanța. S-a format un nor de fum toxic. Elevii unei școli, evacuați

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Elevii constănțeni, pregătiți în cazul unui accident chimic!

La Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea” din Constanța, a avut loc un amplu exercițiu tematic pentru gestionarea unui accident major cu substanțe periculoase. Activitatea a fost organizată de Primăria Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță și S.C. Chimpex S.A.

Conform scenariului, pe 21.05.2024, S.C. Chimpex S.A. a mutat 500 de tone de azotat de amoniu dintr-un total de 5.000 de tone, în timpul lucrărilor de mentenanță. O eroare tehnică a declanșat un incendiu în spațiul de depozitare, generând nori de fum toxic purtați de vânt pe direcția sud-nord, afectând zona cartierului ICIL și Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea”.

Datorită amploarei incendiului și toxicității fumului, a fost necesară evacuarea elevilor și a personalului școlii. Semnalul intern de alarmare a fost activat, iar elevii, îndrumați de cadrele didactice, au fost evacuați în curtea școlii și transportați de autobuzele CT BUS în afara zonei de pericol.

Pe parcursul exercițiului, copiii s-au comportat exemplar, respectând instrucțiunile profesorilor și îndreptându-se spre locul de adunare stabilit. Cadrele didactice au verificat sălile de clasă pentru a se asigura că toți elevii au fost evacuați în siguranță. Exercițiul s-a desfășurat fără incidente și a fost finalizat cu succes, semnalul „Încetarea alarmei” fiind transmis la final.

Acest exercițiu a avut ca scop perfecționarea deprinderilor în acordarea primului ajutor și reducerea timpului de răspuns în situații de urgență, pregătind elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar pentru a reacționa eficient în cazul unui accident chimic. Municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene pentru a asigura pregătirea continuă și eficientizarea misiunilor de răspuns.

Sursă foto: Primăria Constanța

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...