La Optibis beneficiezi gratuit de consultație oftalmologică la achiziționarea unei perechi de ochelari
Deși poate părea ușor, prescrierea ochelarilor sau a lentilelor necesită măsurători amănunțite, aparatură specială, dar și un consult la medicul oftalmolog. Acesta, împreună cu un optometrist (specialist în determinarea și măsurarea viciilor de refracție ale ochiului), va stabili corecția optică necesară pentru recăpătarea vederii clare cu ajutorul ochelarilor sau a lentilor de contact.

Starea de sănătate a ochilor, vârsta și bolile asociate sunt principalii factori de risc. De aceea, este indicat să te adresezi neîntârziat unei clinici de oftalmologie atunci când ai un disconfort vizual. Vei găsi nu doar un medic care îți va face o evaluare completă a ochilor (mãsurarea tensiunii oculare, examen fund de ochi etc), dar și un magazin cu sute de modele de rame.
La Optibis beneficiezi de consultanță specializată iar în urma unei consultații riguroase vei primi o evaluare completă a stării de sănătate și o dublă măsurare a dioptriilor, cu și fără dilatarea pupilei.
Rame de colecție și lentile speciale

Lentilele cu protecție pentru lucrul la calculator sau pentru condus, lentilele speciale pentru copii și lentilele progresive cu diverse tipuri de tratament sunt principalele opțiuni, dar și cele mai căutate la această oră.
Îți recomandăm să nu faci alegerea lor doar pe considerente estetice, ci și în funcție de calitate. O pereche durabilă, care “te va ține”, depinde nu doar de materialul din care este confecționată, ci și de modul în care este întreținută. Nu s-a descoperit încă un material pe care să te poți așeza cu toată greutatea fără a suferi modificări importante, însă producătorii se laudă cu materiale ușoare, flexibile și chiar hipoalergice.
Iată câteva ponturi:
- Ramele cu cadru complet – susțin absolut orice tip de lentilă, nu sunt potrivite persoanelor cu un format mic al feței, au o greutate mai mare
- Ramele pe jumătate de cadru – au o greutate mai mică, sunt fragile, prezintă riscul mișcării lentilelor sau desprinderii acestora
- Ramele fără cadru – sunt confortabile, diminuează efectul de barieră vizuală, sunt foarte fragile
- Ramele din plastic – sunt mereu în trend,ușoare, dispun de cea mai mare diversitate de forme și culori
- Ramele din metal – sunt foarte rezistente, sunt prevăzute cu pernuțe de sprijin pentru nas, care se reglează în funcție de anatomia purtătorului, nu sunt recomandate persoanelor cu dioptrii mari deoarece nu reușesc să acopere în totalitate grosimea lentilelor
- Ramele din titan – au o rezistență semnificativă la impact, dar și împotriva coroziunii
- Rame din silicon – recomandate copiilor foarte mici, sunt flexibili, ușori și rezistenți, sunt indicați pentru copiii care practică un sport

Există și tipuri de rame care se dilată și se contractă la modificările de temperatură, necesitând des să fie ajustate. La polul opus sunt ramele de “firmă”, cu design inovator, constant în tendințe chiar dacă periodic redefinesc stilul, devenite accesorii atemporale ale caselor de modă cu o istorie bogată.
Descoperă toate avantajele și dezavantajele fiecărui tip de rame vizitând Optibis. Lasă-i pe specialiști să-ți împărtățească din experiență și alege perechea potrivită nevoilor și preferințelor tale!