Alertă de furtuni și precipitații pentru județele Constanța și Tulcea: 25-30 l/mp

Date:

Cloud Hosting

Meteorologii au emis o alertă de cod galben și una de cod portocaliu pentru furtuni și precipitații pentru mai multe zone ale țării, printre care și porțiuni din județele Constanța și Tulcea. Alerta de cod galben intră în vigoare astăzi, de la ora 10:00, și durează până la ora 02:00 a acestei nopți.

Conform meteorologilor, în acest interval, majoritatea regiunilor țării vor experimenta perioade de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, rafale de vânt de scurtă durată (55-65 km/h) și izolat, vijelii și grindină. Într-un timp scurt sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

O alertă de cod portocaliu este în vigoare pentru perioada 30 august, de la ora 12, până la ora 23. În acest interval, în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și Moldova, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Vor avea loc intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h), vijelii puternice pe arii restrânse, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Sursa foto: meteoromania.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare