AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 la nivel global

Date:

Ovidius Clinical Hospital

AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19

AstraZeneca anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, transmite Reuters. Recent, compania a recunoscut pentru prima dată că vaccinul prezintă riscul unui efect secundar rar, dar grav, cunoscut sub numele de tromboză cu trombocitopenie.

Totodată, compania a menționat că va retrage autorizațiile de introducere pe piață a vaccinului Vaxzevria în Europa. „Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, au declarat reprezentanţii companiei. AstraZeneca a schimbat numele vaccinului său Covid în Vaxzevria în 2021.

Vaccinul AstraZeneca a fost folosit şi în România

Într-un comunicat, AstraZeneca a precizat că decizia a fost luată deoarece în prezent, pe piață există o varietate de vaccinuri mai noi disponibile care au fost adaptate pentru a viza variantele Covid-19.Acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru vaccinul AstraZeneca, conform hotnews.ro.

„Potrivit unor estimări independente, peste 6,5 milioane de vieți au fost salvate numai în primul an de utilizare și peste 3 miliarde de doze au fost furnizate la nivel mondial”, se arată în comunicat. Vaccinul a fost folosit inclusiv în România.

„Eforturile noastre au fost recunoscute de guvernele din întreaga lume și sunt considerate pe scară largă ca fiind o componentă esențială pentru a pune capăt pandemiei globale. Vom lucra acum cu autoritățile de reglementare și cu partenerii noștri pentru a ne alinia pe o cale clară de urmat pentru a încheia acest capitol și contribuția semnificativă la pandemia Covid-19”, se mai precizează în comunicat.

Mai multe țări au oprit deja furnizarea vaccinului. Acesta nu mai poate fi utilizat în Australia din martie 2023, spre exemplu, deși utilizarea sa fusese deja eliminată treptat din iunie 2021, pe fondul disponibilității unor vaccinuri mai noi.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A început înregistrarea pentru UNTOLD Dubai 2025! Fanii pot cumpăra abonamente la prețuri speciale

Abonamente la prețuri speciale pentru UNTOLD Dubai A început înregistrarea...

Programul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 23-24 mai 2024

Unde va sluji ÎPS Teodosie? Programul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,...

(Video) Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării

Flamingo în Delta Dunării Păsările flamingo au poposit din nou...