Atenție! Polarisul controlează containerele de gunoi de la blocuri. Deja s-a refuzat colectarea gunoiului de pe zeci de platforme din Constanța

Date:

Cloud Hosting

Începând cu seara zilei de 18 septembrie 2023, Polaris și-a trimis echipele pentru a verifica conținutul coșurilor de gunoi pentru deșeurile reziduale și reciclabile în zonele cu blocuri.

Această acțiune de inspecție a platformelor, care a avut loc în seara zilei de 18 septembrie, în zonele cu blocuri (asociațiile de proprietari), a fost realizată simultan cu cea din zonele cu case, se arată într-un comunicat de presă.

Cele patru echipe de inspectori de la Polaris au verificat coșurile de gunoi din ambele zone și, în cazul în care acestea nu erau conforme, au aplicat etichete pe fiecare coș și au refuzat colectarea.

Următoarele platforme au fost inspectate: 011 – Str. Zefirului; 012 – Str. Mărțișorului/ ANL; 013 – Aleea Lirei / ANL; 025 – Dunării, între PF5 și PF3; 056 – Str Nalbei, capăt bl L 107; 073 – Str Pelicanului, bl G4 – AV 33; 084 – Progresului; 085 – Arcului / Progresului; 113 – Str. Garofiței, spate bl L 103; 154 – Bd IC Brătianu, bl CFR; 162 – Str IL Caragiale, bl J1; 188 – I. Alexandrescu, lângă bl 57: 137 – Str Solidarității, între bl M și N; 286 – Dobrilă Eugeniu, capăt bl LB; 301 – Cameliei / Pictor Luchian; 313- Str. Stejarului, între bl G1 și F1; 315 – Str Stejarului, lângă P.T. 105; 328 – Complex Flămânda; 381 – Str Cașin ( cap linie 102); 429 – Str Traian, bloc K4; 444 – Brătianu, PAV5 – PAV 6; 556 – Str. Steagului cu Biruinței.

Subliniem că în timpul acțiunii de verificare, care a avut loc în zona de blocuri, echipele Polaris au observat că toate coșurile de gunoi, atât cele pentru deșeuri reziduale, cât și cele pentru reciclabile, conțineau deșeuri depozitate în mod complet necorespunzător și nu au fost colectate.

Colectarea separată nu este un proces dificil, spun cei de la Polaris, dar necesită participarea fiecăruia dintre noi. Dacă deșeurile sunt aruncate împreună în containere, șansele de reciclare a deșeurilor scad semnificativ, iar deșeurile reciclabile vor ajunge la depozitul de gunoi.

Toți beneficiarii serviciului de salubritate (persoane fizice, asociații de proprietari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de a colecta separat deșeurile în containerele oferite de operatorul de salubritate, marcate distinct, conform Legii 101 / 2006.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...