BEC a anulat alegerile de la Costinești. Primăria fusese câștigată de Gheorghe Mechenici după ce a obţinut un vot în plus faţă de primarul în funcţie Dumitru Jeanu

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Alegerile pentru funcția de primar vor fi reluate pe 7 iunie

Biroul Electoral Central (BEC) a decis! Alegerile de la Costinești au fost anulate în cadrul ședinței de astăzi, 25 iulie.

„Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa”, a decis Biroul Electoral Central.

Ceea ce înseamnă că locuitorii din Costinești sunt chemați din nou la urne pe 7 iulie.

„La scrutinul din data de 7 iuilie 2024 se folosesc aceleași liste electorale utilizate în secțiile de votare la scrutinul din data de 9 iunie 2024. Modelul buletinului de vot este cel utilizat la alegerile din data de 9 iunie 2024 pentru funcția de primar al comunei Costinești.”

„Pentru ca răul să triumfe, este de-ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic”. Este un proverb care mi-a ghidat întreaga viață. Din acest motiv mi-am căutat atât de insistent dreptatea. Și astăzi, Dumnezeu, prin vocea autorităților, a făcut dreptate. Biroul Electoral Central a confirmat că la Costinești alegerile au fost fraudate. Și aș vrea să înțelegeți un lucru. Nu doar pe mine au vrut să mă fure, ci pe întreaga comunitate din Costinești.

Vom avea din nou alegeri, pe 7 iulie. Vă rog să nu uitați: „Pentru ca răul să triumfe, este de-ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic”.”, a scris Dumitru Jeanu, pe pagina sa de facebook.

Mai exact, oamenii vor fi nevoiți să-și aleagă din nou primarul dintre cei trei candidați: Gheorghe Mechenici, Dumitru Jeanu și Mugurel-Radu Călin.

Reamtim faptul că la Coștinești a fost un fel de „du-te-vino”, asta după ce au fost găsite mai multe nereguli, iar voturile au fost numărate de cel puțin șase ori. În primă fază, câștigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualului primar, la o diferență de un singur vot față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. Însă, după o altă număratoare s-au inversat rolurile. Ca „printr-o minune” au mai apărut două voturi pentru candidatul de la PNL. Au urmat apoi ședinte, procese verbale și contestații. Mai grav este că pe liste apăreau persoane din Ucraina care ar fi votat.

„Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni deşi nu aveau acest drept.”, au transmis reprezentanții BEC.

În tot acest timp, candidatul ales cu doar un vot diferență a mulțumit oamenilor pentru susținerea acordată. Ultimul mesaj postat de acesta a fost pe 21 iunie.

„Mulțumesc din suflet, oameni buni! Voi fi primarul tuturor oamenilor din Comuna Costinești!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Cum au arătat rezultatele în urma alegerilor de pe 9 iunie:

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Arme și muniții deținute ilegal, descoperite în urma perchezițiilor

Perchezițiile au avut loc la domiciliul unui bărbat de...

Nu toți candidații înscriși au dat examenul de titularizare. Unul a fost eliminat! A încercat să copieze

Din cei peste 1.100 de candidați, 252 au absentat Astăzi,...

(Hartă) Când scăpăm de caniculă? Cum va fi vremea la Constanța

Nu scăpăm de caniculă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Vindeau parfumuri „fake” în apropierea unui mall! Ce au pățit bărbații

Cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal La...