Ce a făcut Arzu Salim înainte de examenul de rezidențiat la care a obținut cel mai mare punctaj. Secretele succesului într-un interviu exclusiv

Date:

Ovidius Clinical Hospital

„Nu mi-am văzut niciodată părinții atât de fericiți!”

Olimpică la Biologie, absolventă a Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” Constanța, bursieră la Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Arzu Salim a obținut cel mai mare punctaj la Examenul de Rezidențiat și a fost prima pe țară care și-a ales specialitatea la repartiția rezidenților: Cardiologie.

Despre drumul pe care l-a parcurs, examenul final și emoțiile resimțite a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ȘtirileMedia.

Reporter: Felicitări, Arzu, pentru cel mai mare punctaj obținut! Cum te simți acum, după ce toate emoțiile au culminat cu acest rezultat spectaculos?

Arzu S.: Vă mulțumesc! Într-adevăr, au fost emoții greu de controlat. Ultimele 2 luni au fost foarte dificile. Eram stresată, simțeam nevoia să fiu singură, să repet, să nu mă deranjeze nimeni. Aveam nevoie de liniște pentru concentrare. Făceam mici pauze în care căutam relaxarea și deconectarea. Alergam și făceam dușuri cu apă rece. Acum sunt foarte liniștită.

Reporter: Cum ți s-a părut materia? A fost mult de învățat?

Arzu S.: La început a foarte mult de studiat. Multe detalii, multe capitole. Învățai, aveai sentimentul că știi și după ce parcurgeai alte două capitole abia îți mai aminteai. Era frustrant. Informațiile veneau cu multe detalii, valori, tabele. Parcă ți se încurcau în cap, multe erau asemănătoare și, totuși, diferite. Trebuia antrenat creierul ca să le diferențieze. Satisfacția zilei era atunci când reușeam să fac o corelație între ele.

Reporter: Cum a fost ziua/noaptea dinaintea examenului?

Arzu S.: M-am odihnit, deși m-am trezit de câteva ori în noapte. Aveam emoții și speram să le pot stăpâni a doua zi.

Reporter: Ce ai simțit când ai văzut subiectele?

Arzu S.: Când am început examenul, parcă au trecut emoțiile pentru că m-am concentrat pe răspunsuri. Îmi păreau subiectele de nivel mediu. Nu a fost un examen greu, doar câteva grile mai dificile, care au făcut diferența. Am terminat cu 3 minute înainte de expirarea timpului alocat.

Reporter: Ce așteptări aveai? Examenul a durat 4 ore iar la final ai aflat punctajul obținut – 936 dintr-un total de 950.

Arzu S.: Mă așteptam să obțin peste 900 de puncte. Am aflat punctajul pe loc, dar urma perioada în care candidații puteau depune contestații pentru anumite grile (toate contestațiile au fost respinse; eu n-am depus). Lista finală s-a afișat după 3 zile.

Reporter: Pentru că ai obținut cel mai mare punctaj, ai fost prima pe țară în alegerea specialității. Ai optat pentru Cardiologie, la fel ca și fratele tău geamăn, care a obținut la rândul lui un punctaj foarte bun. Duceți mai departe tradiția, căci tatăl vostru este un renumit medic cardiolog constănțean.

Arzu S.: Da! Voiam Cardiologie pediatrică pentru că mi-a plăcut foarte mult în perioada în care am făcut practică, însă, în țara noastră, această specialitate este la început, nu s-a dezvoltat și are foarte multe limitări. Probabil că peste câțiva ani voi face această supraspecialitate. Fratele meu, Riza, era hotărât 100% să aleagă Cardiologia. El are o gândire de matematician, este olimpic la matematică și campion la șah. Tata a dezvoltat în noi spiritul competitiv, vrea să ne vadă în vârf.

Reporter: Datorită rezultatelor pe care le-ați obținut, iată că l-ați făcut mândru. La fel și pe mama voastră; medic și ea, cu dublă specialitate – Medicină de urgență și Endocrinologie. Urmează o vacanță binemeritată?

Arzu S.: Da! Nu ne-am hotărât încă, nu am rezervat nimic. Eu vreau să schiez, în Austria sau Italia. Luna decembrie va fi dedicată relaxării. M-am înscris la câteva semimaratoane și vreau să strecor și câteva ore în care să joc tenis de masă.

„Nu mi-am văzut niciodată părinții atât de fericiți!”, au fost cuvintele care au încheiat interviul.

În acest an, la examenul de rezidențiat s-au înscris 5.733 de candidați. 5.636 dintre ei au susținut concursul.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Peste 25.000 de țigarete nedeclarate, descoperite în bagajele de cală ale unei femei pe Aeroportul Otopeni

Femeia venise din Istanbul Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului...

Transporturi agabaritice pe rutele Agigea-Siret și Agigea-Albița

Transporturile va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate...

MApN: „Aceste așa-zise <<informații>> nu au niciun fundament real”

Anunțul MApN a fost făcut pe Facebook Ministerul Apărării Naționale (MApN)...