Echipa Facultății de Medicină, pe podium. A obținut locul al treilea la o competiție universitară internațională de căutare și salvare în situații de urgență

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Echipa Facultății de Medicină, premiată la o prestigioasă competiție universitară internațională de căutare și salvare în situații de urgență

Reprezentanții Facultății de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au participat cu succes și au câștigat locul al treilea la competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition”, organizată de Asociația Universităților Balcanice și Universitatea „Trakya” din Edirne, Turcia, care s-a desfășurat în perioada 20 – 26 mai 2024.

Din echipa Facultății de Medicină au făcut parte studenții Berkant Güneş (anul IV MG), Esra Idris (anul II MG), Elif Ibadula (anul II MG), Ana-Maria Ionașcu (anul IV-AMG), Electra Milidonis (anul I MG), Ana Maria Gabriela Cosma (anul II MG), Alexandru-Marian Horvat (anul II MG), alături de dr. Elis Septar, medic rezident medicină de urgență (anul V), care a avut rolul de team leader. Echipa a fost coordonată de Ș.L. dr. Rodica Tudoran și dr. Dan Pletea.

La competiție au participat reprezentanți de la 15 universități de prestigiu din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Bosnia, Kosovo, Grecia, Albania și Macedonia.

„Obiectivul concursului a fost unul ambițios, de a înființa echipe studențești de căutare și salvare a victimelor, pentru a crea premisele gestionării mai eficiente a acțiunilor în situații de urgență și dezastre, din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În același timp, s-a dorit creșterea gradului de conștientizare, în rândul tinerilor, a necesității intervenției prompte și adecvate, în echipe unite și puternice, în cazul dezastrelor. Totodată, competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition” a vizat promovarea interacțiunii culturale și a colaborării în cadrul Platformei de Cooperare a Orașelor Balcanice, de aceea succesul echipei noastre ne onorează și ne motivează în continuare.”, a precizat prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare