EduTerra, un start-up din Constanța, vine în completarea sistemului educațional românesc

Date:

Platforma EduTerra a fost creată din dorința de a ajuta tinerii să își găsească un drum în viață și să devină cea mai bună versiune a lor. Aceasta vine în completarea sistemului de învățământ românesc, care pune accent pe memorare și abilități tehnice, dar neglijează abilitățile sociale și personale.

Depinde pe cine întrebi, sistemul educațional românesc este fie acceptabil, fie destul de prost. Cu toate acestea, putem cădea de acord că sistemul actual nu îi pregătește suficient pe adolescenți pentru viață. Asta se întâmplă pentru că școala pune accent pe învățatul mecanic, adică pe memorarea repetitivă a materiilor pentru note bune.

Mai mult, succesul este deseori măsurat după performanțele la matematică și română, iar elevii sunt mai mereu comparați cu colegii lor de clasă. Punând accent pe abilitățile tehnice, școala nu dezvoltă aproape deloc abilitățile personale și sociale, care sunt cel puțin la fel de importante în viață. Astfel, tinerii sunt lăsați să se dezvolte singuri, bazându-se de cele mai multe ori pe sprijinul părinților, ori al prietenilor.

Însă, oricine a trecut vreodată printr-un proces de angajare, sau chiar prin dezvoltarea propriei afaceri, știe că abilitățile tehnice sunt doar o parte din lucrurile de care ai nevoie pentru a te descurca: în aproape orice domeniu, oamenii lucrează cu sau pentru alți oameni, iar abilitățile personale, precum comunicarea sau gândirea critică, sunt esențiale pentru a avea succes.

Mai mult decât atât, elevii sunt puși încă din liceu să facă o alegere care le va influență întreagă viață: la ce facultate să dea și , implicit, ce meserie să își aleagă. Din păcate, această presiune si graba, combinate cu indecizia specifică vârstei, duce adesea la alegerea unei cariere greșite. Oamenii ajung sa muncească într-un domeniu care nu le place, dar rămân acolo din nevoia de stabilitate. Asta se întâmplă pentru că nu au avut ocazia să se descopere suficient pe ei înșiși.

EduTerra, pregătire pentru viitor

Exact cu asta încearcă EduTerra să completeze sistemul educațional actual: Să îi ajute pe tineri să se descopere și să își aleagă mai ușor un drum în viață. Prin abordarea obiectivelor de viitor și prin crearea unui plan personalizat de dezvoltare, EduTerra le oferă tinerilor pașii necesari atât în viață profesională (prin alegerea facultății, a jobului și gestionarea finanțelor), cât și în dezvoltarea personală (prin creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea abilităților de comunicare, gândirea critică sau arta negocierii).

Iar ca un gând de final: dacă elevii oricum fac meditații în liceu, deseori la mai multe materii, pentru note mai bune, de ce nu ar face și „pregătire pentru viață” – ceva ce îi va ajută semnificativ mai mult pe viitor?!

Pentru mai multe detalii și pentru a încerca o ședința gratuită, puteți vizita site-ul eduterra.ro.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

Imagine emoționantă: Fostul edil Decebal Făgădău alături de noua sa familie. Micuța Maria a împlinit un an

Decebal Făgădău mai are doi copii Fostul primar al Constanței,...

Contribuabilii pot beneficia de facilitățile fiscale până pe data de 19 decembrie 2024

Care sunt facilitățile fiscale? Serviciul Public de Impozite și Taxe...