În sfârșit se întâmplă! Un nou parc va fi amenajat în Constanța. VEZI unde

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Au început lucrările de amenajare a parcului de pe Ștefăniță Vodă

Spațiul în care au funcționat până de curând Galeriile Soveja se va transforma în parc. După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor și după ce a fost predat amplasamentul constructorului a început transformarea zonei.

„Parcul va avea mai multe zone, cum ar fi: spații de petrecut timp în aer liber, loc de joacă și zone pentru activități sportive.”, anunță Primăria Constanța.

Spațiile verzi vor fi amenajate pe o suprafață 3.375 mp, pe care se vor planta 253 arbori, 272 arbuști, 2.394 plante perene și 68 plante cățărătoare. Acestea vor fi dotate cu sisteme de irigații prin aspersie și picurare pentru o întreținere cât mai facilă.

De asemenea, parcul va avea o cișmea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu toate dotările necesare: bănci, pavilioane, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat. Mai mult, amenajările vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Și pentru că siguranța constănțenilor este foarte importantă, parcul va fi împrejmui, iar în interior va fi instalat un sistem de monitorizare video.

Odată cu amenajarea parcului, circulația rutieră și pietonală va fi reconfigurată în scopul sporirii siguranței traficului și nivelului de confort al cetățenilor. În acest sens, se vor lua măsuri de fluidizare a circulației autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă prin lărgirea tramei stradale cu încă o bandă.

Proiectul are o valoare de 14.106.369 lei fără TVA, iar constănțănțenii se vor putea bucura de zona de spații verzi în această vară.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare