Instanța din Malta a respins din nou solicitarea lui Paul-Philippe al României de a fi eliberat

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Paul-Philippe al României rămâne în arest

Curtea Constituțională a Maltei a respins o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, adică 17 iunie.

„Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Curtea de Apel Brașov (instanță de executare) și toate autoritățile implicate și-au făcut treaba, ca de fiecare dată. Și vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnați.” a transmis ministrul Justiției.

Reamintim că la începutul lunii mai instanța din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România, iar hotărârea putea fi atacată în termen de 3 zile. Curtea de Apel Braşov a făcut atunci o adresă oficială către parchetul din Malta, prin care le-a solicitat să exercite la timp calea de atac, să nu existe erori de procedură, ca în cazul parchetului din Franţa, anunța în luna mai ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„De asemenea, în virtutea principiului recunoaşterii reciproce, al încrederii reciproce şi al cooperării loiale, Curtea de Apel Brașov solicită CJUE să se pronunţe cu privire la participarea directă a statului emitent al unui MEA în procedura internă desfăşurată în alt stat. Pe scurt: dacă un fugar român este găsit in X stat şi se judecă predarea lui, statul român să poată trimite un reprezentant care să formuleze în mod direct cereri, propuneri de probe, să exercite căi de atac. Să exprime punctul de vedere al statului român. Să explice în faţa instanţei din statul străin orice detaliu de procedură internă sau legat de fugarul respectiv.

Primul termen în dosarul de la CJUE este la finalul lunii iunie. Din punctul nostru de vedere, legislaţia UE în materia MEA nu este aplicată corespunzător şi o să exprimăm această opinie şi în faţa judecătorilor CJUE, alături de toate argumentele posibile.”, a declarat în luna mai Alina Gorghiu.

Condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare

Reamintim că la data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brațov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMÂNIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Este cercetat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Mesaj RO-Alert: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”, în Constanța

Mesajul a fost trimis la ora 19:00 Locuitorii din județul...

(Video) Atenție la utilizarea instalațiilor electrice: Prevenirea incendiilor începe cu reguli simple!

Recomandările pompierilor Incendiile provocate de instalațiile electrice defecte sau improvizate...