Bancnotele cu portretul regelui Charles al III-lea au intrat de astăzi în circulaţie în Regatul Unit

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Sursa foto: Profimedia

Portretul regelui Charles va apărea pe bancnotele de 5, 10, 20 şi 50 de lire

Bancnotele cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie în Regatul Unit începând din data de 5 iunie. Portretul suveranului britanic va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline. Aceste bancnote vor circula în paralel alături de cele care conţin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a.

Noile bancnote vor fi tipărite treptat

Ele vor fi tipărite treptat pentru „a le înlocui pe cele uzate”, se precizează în comunicat, cu scopul de a „minimiza impactul ecologic şi financiar” al schimbării monarhului, se precizează în comunicatul emis de Banca Angliei. Instituţia londoneză a precizat că această abordare este în conformitate cu recomandările Casei Regale şi are ca scop minimizarea impactului financiar şi de mediu generat de această schimbare.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Un porumbel de concurs pierdut își caută stăpânul

Porumbelul voiajor a fost găsit de o localnică din...

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...