Ipoteză șocantă în cazul decesului finei lui Emil Boc: Camelia Tișe ar fi murit de malarie

Date:

Ovidius Clinical Hospital

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, autoritățile au dezvoltat o ipoteză tulburătoare cu privire la moartea Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj și fina lui Emil Boc. Se pare că aceasta ar fi suferit de malarie, o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles. Ipoteza este cu atât mai șocantă cu cât Camelia Tișe s-a întors recent din Tanzania și Zanzibar, potrivit foaiatransilvana.ro.

Anchetatorii au inițiat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a decesului, dar malaria pare să fie principala bănuială. Această boală se manifestă prin friguri puternice și intermitente și este transmisă de țânțarii Anopheles. Cu toate că este o boală rară în România, ea rămâne o amenințare în zonele endemice, cum ar fi Africa sub-sahariană.

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele decesului Cameliei Tișe și pentru a determina cu certitudine cauza morții. De asemenea, a fost deschis și un dosar penal de ucidere din culpă în paralel.

Este important de menționat că în ultimele trei luni, în România au fost raportate 11 cazuri de malarie, toate fiind persoane care au călătorit în zonele endemice ale Africii. Ministerul Sănătății a emis o atenționare pentru turiștii români care intenționează să călătorească în aceste regiuni, recomandându-le să discute cu medicii înainte de călătorie pentru profilaxia împotriva malariei.

Pentru a preveni îmbolnăvirile prin boli transmise de țânțari, se recomandă evitarea expunerii la înțepăturile de țânțar între apusul de soare și zorii zilei, când țânțarii sunt cei mai activi. De asemenea, este indicată folosirea de haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi și sosete pentru a acoperi cât mai mult din corp. Substanțele repelente care conțin DEET pot fi utile pe părțile neacoperite ale corpului. De asemenea, se recomandă închiderea ușilor și a ferestrelor sau utilizarea de plase la uși și ferestre pentru a împiedica intrarea țânțarilor în casă.

Foto Facebook

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...