Le-a ajuns cuțitul la os. Polițiștii ies din nou în stradă. Protest în fața Guvernului. Vor aplicarea legii salarizării și actualizarea normei de hrană

Date:

Cloud Hosting

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, protest la sediul Guvernului 

Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual susțin că Guvernul și Parlamentul le sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale și profesionale, fapt pentru care vor continua protestele. Revendicările lor sunt deja cunoscute de către decidenții politici. Sindicaliștii spun că le-au transmis oficial, în scris, au avut întâlniri directe și ședințe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar soluțiile propuse de ei încă sunt tergiversate, iar rectificarea bugetară, care ar urma, conform promisiunilor guvernanților, să le aducă unele drepturi salariale (neacordate la timp) la nivelul prevăzut în Legea-cadru 153/2017, se tot lasă așteptată.

Motiv pentru care, joi, 21 septembrie, ora 11,00, membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual se vor întâlni la Ministerul Muncii, iar la ora 12,00 vor pleca, în marș, către sediul Guvernului din Piața Victoriei.

„Apreciem faptul că ministrul Afacerilor Interne s-a întâlnit cu noi, în cursul protestului de marțea trecută, de la sediul MAI, dovedind transparență, bune intenții și deschidere spre dialog social.”, au transmis sindicaliștii printr-un comunicat de presă.

Însă, membrii SNPPC susțin că multe dintre revendicările lor sunt de competența Guvernului și vor să i le aducă la cunoștință, personal, și premierului României.

Revendicările lor sunt următoarele:

    – aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017,  pentru Familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, în ceea ce privește calculul sporurilor și indemnizațiilor la valorile salariale intrate în vigoare de la 1 iunie a.c.;

    – asigurarea protecției juridice a polițistului, prin modificarea legislației, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj (arest preventiv și închisoare cu executare pentru făptuitori, fără alternative sancționatorii); măsura în cauză are în vedere faptele de ultraj din ultima vreme, care s-au înmulțit, pe fondul legii permisive și a măsurilor judiciare tot mai blânde dispuse de către unii magistrați; 

    – legiferarea unui nou Statut al polițistului (actualul datează din 2002) și adoptarea unui Ghid al carierei în profesie, în concordanță cu realitățile actuale, pentru a asigura predictibilitate în profesie, accederea corectă în funcțiile de execuție și, mai ales, în cele de conducere, stabilitate pe post, obținerea gradelor profesionale la termene rezonabile și în condiții obiective etc. (toate acestea vor avea un efect pozitiv asupra domeniului Ordinii Publice, dat fiind faptul că, în prezent, profesia de polițist nu mai prezintă interes major din partea tinerilor, care se orientează spre alte zone de activitate; de exemplu, numărul candidaților la școlile de poliție/poliție de frontieră a scăzut constant, în ultimii ani, pe fondul degringoladei și al lipsei de predictibilitate din sistemele de salarizare și pensionare);

    – actualizarea normei de hrană, în raport cu statisticile oficiale ale INS și cu prevederile legale în domeniu;

    – actualizarea sporului pentru suprasolicitare neuropsihică acordat polițistilor judiciariști / beneficiarilor din MAI, la nivelul maxim prevăzut de Lg. 153/2017, nu la valorile minime actuale;

    – scoaterea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat din măsurile aferente aplicării PNRR, dat fiind faptul că nu face parte din cele șase (6) sisteme de pensii de serviciu enumerate ca atare în acest document – capitolul privind Reforma sistemului de pensii publice, gestionat de CNPP.

Sursă foto: SNPPC

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare