MAE confirmă: 4 români au murit în accidentul groaznic de lângă Veneția

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat miercuri că printre sufletele răpuse în accidentul rutier devastator de lângă Veneția, patru erau ale conaționalilor noștri.

„Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie, în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

O echipă consulară mobilă a fost trimisă de la Consulatul General al României la Trieste la locul tragediei, cu misiunea de a obține mai multe informații despre identitatea celor decedați la Veneția.

MAE a dezvăluit cu tristețe că printre victimele acestui accident rutier se numără și patru cetățeni români.

„MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia. Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii”, se menţionează în comunicat.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste vor continua să colaboreze cu autoritățile locale și să ofere tot sprijinul posibil pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, a adăugat MAE, promițând să nu lase pe nimeni în urmă.

Marți seară, într-o scenă de coșmar la Mestre, lângă Veneția, un autobuz a căzut de pe un pod și a luat foc. 21 de persoane și-au pierdut viețile în acest dezastru. Autobuzul transporta aproximativ 40 de turiști, atât italieni cât și străini, care tocmai vizitaseră centrul istoric al Veneției și se întorceau la campingul unde erau cazați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...