spot_img

Ministerul Sănătății: „Solidaritatea umană și grija pentru copii fac parte din tradiția poporului român, iar ele se manifestă prin atenția acordată acestor copii refugiați din Gaza”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Spitalele românești îngrijesc copii refugiați din Fâșia Gaza

În cursul serii de 30 septembrie 2024, au sosit în România mai mulți copii palestinieni refugiați din Fâșia Gaza, împreună cu familiile lor, care vor fi tratați în spitalele românești.

„Solidaritatea umană și grija pentru copii fac parte din tradiția poporului român, iar ele se manifestă prin atenția acordată acestor copii refugiați din Gaza.”, a transmis Ministerul Sănătății

În cursul zilei, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat cei 2 copii internați la Spitalul Marie Curie și s-a asigurat că sunt bine îngrijiți de profesioniștii din această unitate medicală.

Dintre cei 4 copii internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, 2 au fost externați în cursul zilei de azi.

La Institutul Fundeni au fost înregistrați un copil și sora lui majoră, pentru tratament de hematologie, lor urmând să li se alăture unul dintre copiii externați de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Reamintim că:

Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

În urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Situații de Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății, pentru acordarea de asistență medicală de specialitate și transport medical asistat pentru cei proveniți din zona conflictelor.

Transportul a 8 pacienți și a celor 24 de aparținători s-a realizat cu o resursă aeriană aparținând Ministerului Apărării Naționale, la bordul căreia, pentru acordarea asistenței medicale de specialitate s-au aflat o echipă medicală formată din 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD al Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca, 1 medic și 2 asistenți militari din cadrul MApN.

Ajunși în țară, pacienții au fost transportați la unități medicale de specialitate pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun, aparținătorii acestora urmând a fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București.

Precizăm faptul că sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

La această acțiune de sprijin pe care România a derulat-o au participat premierul României, Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu și secretarul de stat în MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat.

„Având în vedere tragedia umanitară și medicală din Fâșia Gaza, supraaglomerarea spitalelor din această zonă, precum și faptul că accesul la tratament medical este grav afectat de situația de securitate și războiul care este în desfășurare, România și-a oferit asistența și sprijinul pentru cei opt pacienți vulnerabili.”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul a subliniat faptul că România își menține angajamentul de a coopera cu partenerii internaționali în încercarea de a oferi o perspectivă de viață mai bună, într-un mod concret și tangibil, civililor palestinieni aflați în situații dificile. Țara noastră a fost angajată constant, încă de la începutul actualei crize, în toate demersurile de sprijin umanitar în Gaza, atât în ceea ce privește trimiterea de asistență și produse umanitare, cât și în demersurile de evacuări umanitare. Eforturile se înscriu în sprijinul puternic pentru implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, care să conviețuiască în pace și securitate.

„Operațiunea fost realizată cu implicarea Ministerului Afacerilor Externe, a Ambasadei României la Tel Aviv, a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, a mai multor autorități din cadrul Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale pentru realizarea tuturor activităților de preluare, transport în România, prin intermediul forțelor aeriene române, cazare și asigurare a tratamentului și îngrijirii adecvate în condiții de siguranță.”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Operațiunea complexă a fost susținută financiar și operațional de Mecanismul de Protecție Civilă al Comisiei Europene, în strânsă coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și cu autoritățile din Statul Israel.

Uniunea Europeană a susținut coordonarea activităților pentru evacuarea medicală a pacienților pediatrici palestinieni în Europa, aceasta fiind cea de-a doua astfel de operațiune de preluare, după cea din luna iulie 2024, realizată de către Spania.

spot_img
spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Galerie Foto) ARBDD: Au fost confiscate peste 530 de unelte de pescuit și aproximativ 350 kg de pește

Controalele au fost desfășurate Comisariatele Regionale de Control ale...

Două nave de croazieră au ajuns în Portul Constanța! La bord sunt peste 300 de turiști americani și canadieni

Turiștii vor merge în excursie și în Delta Dunării Peste...

Atenție, șoferi! Transporturi agabaritice pe ruta Agigea-Amzacea

Vor fi trei transporturi agabaritice Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General...