Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

O nouă autostradă: Alternativa Techirghiol – 30,6 km

Alternativa Techirghiol! CNAIR a transmis, marți, 23 aprilie a.c., la ANAP documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția acestei autostrăzi, care prevede o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție).

„Noua autostradă va asigura, prin nodul Cumpăna, legătura Autostrăzii București-Constanța (A2) și a Centurii Constanța (A4), cu sudul litoralului românesc (în apropiere de Mangalia) și va reprezenta o alternativă modernă la DN 39 (drum național foarte aglomerat în perioada sezonului estival).”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Traseul Alternativei Techirghiol va facilita accesul la localitățile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23 August.

„Am transmis la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției Alternativei Techirghiol! Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru finalizarea construcției acestui drum de mare viteză în lungime de 30,59 km”, se arată în postarea directorului CNAIR, Cristian Pistol.

Noua autostradă va asigura conexiunea cu localitățile din sudul litoralului românesc: Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23August. Pe traseul acesteia vor fi construite inclusiv:

  • 31 Poduri/Pasaje/Viaducte,
  • 6 parcări,
  • un centru de întreținere și coordonare,
  • un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Accident rutier la ieşire din Săcele. Un biciclist a murit

Accident rutier la ieşire din Săcele Polițiștii din cadrul Serviciului...

D’ale lu’ Costică. Episodul 72 – Piedone, nucă tare

Episod - editorial de Constantin Buduru Ups! Campanie mediatică legată...

CFR Călători a primit în anul 2024 cu 47% mai puține fonduri față de necesarul prevăzut în buget

CFR Călători a primit mai puține fonduri Pentru anul 2024,...