Premieră la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: A fost efectuată prima biopsie pulmonară ghidată prin CT

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Prima biopsie pulmonară CT ghidată a fost realizată în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, ca urmare a colaborării dintre medicii radiologi şi chirurgii toracici ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Acest tip de biopsie este o intervenţie minim invazivă care permite recoltarea, cu ajutorul unui ac de biopsie, a unui fragment de ţesut dintr-o formaţiune suspectă imagistic, sub ghidaj CT. Metoda este utilă pacienţilor cu formaţiuni pulmonare neoplazice din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pacienţilor din celelalte spitale din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele limitrofe.

„Posibilitatea efectuării biopsiilor pulmonare CT ghidate în Sibiu ajută foarte mult pacienţii spitalului nostru, ai spitalului de boli pulmonare şi ai celorlalte spitale din judeţele învecinate. Fără examenul anatomo-patologic efectuat după biopsia CT ghidată, nu se poate iniţia tratamentul oncologic. Posibilitatea efectuării diagnosticului precoce oncologic scade timpul de iniţiere a tratamentului şi în consecinţă cresc şansele de supravieţuire ale pacientului oncologic.”, a declarat conf. univ. dr. habil. Florin GROSU.

Intervenţia, realizată în premieră la SCJU Sibiu, a fost posibilă datorită modernizării Laboratorului Clinic de Radiologie cu aparatură de înaltă performanţă achiziţionată din fonduri europene atrase de spital printr-un proiect POIM.

„Este un pas important pentru spitalul nostru, dar mai ales pentru pacienţii oncologici care primesc o şansă în plus la depistare precoce şi la recuperare. Ne bucurăm că investiţiile realizate constant reuşesc să ridice calitatea actului medical şi să genereze rezultate atât de importante. Vom continua demersurile de a crea condiţii cât mai bune personalului medical, pentru a-i permite să evolueze în modul de tratare al pacienţilor noştri.”, spune Daniel Chelcea, managerul SCJU Sibiu.

Sursă foto: arhivă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...