Președintele Consiliului Județean Constanța trage un semnal de alarmă! „Este absolut inadmisibil ca anumiți consilieri județeni să se amestece direct în gestionarea bugetelor instituțiilor de cultură”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu trage un semnal de alarmă cu privire la implicarea directă a unor consilieri județeni în gestionarea bugetelor instituțiilor de cultură. Acesta consideră că nu ei trebuie dicteze modul în care se alocă cheltuielile pentru promovarea evenimentelor culturale.

Este absolut inadmisibil ca anumiți consilieri județeni să se amestece direct în gestionarea bugetelor instituțiilor de cultură și să dicteze modul în care se alocă cheltuielile pentru promovarea evenimentelor culturale.

În ultimii trei ani și jumătate, am muncit împreună cu managerii acestor entități pentru a reda independența instituțiilor culturale și pentru a promova o cultură liberă de presiuni politice în județul Constanța. În ciuda provocărilor, am reușit să oferim comunității noastre evenimente culturale importante și oportunități de dezvoltare reală. Anul trecut am redat publicului un eveniment de referință națională: Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia. Anul acesta ne dorim să continuăm tradiția, prin organizarea unei ediții concurs, care, bineînțeles va presupune costuri mult mai mari.

Imaginați-vă o instituție de cultură fără promovare: un festival care aduce mari artiști, dar care trece neobservat din lipsa unei campanii de promovare adecvate sau un teatru cu spectacole de excepție, dar cu săli goale din lipsa unei strategii de promovare bine puse la punct.

Gândiți-vă la un muzeu plin de comori culturale, dar puțini vizitatori pentru că informațiile despre expoziții nu ajung la public sau o bibliotecă plină de colecții bogate, dar cu puține evenimente din cauza lipsei de fonduri.

Nu neg importanța reparațiilor și a cheltuielilor administrative, însă dezvoltarea vine, mai ales, prin atragerea atenției. Orice formă de promovare aduce cu sine și oportunități de dezvoltare. Însă atunci când deciziile financiare sunt influențate de factori politici, există riscul evident de a compromite valorile culturale autentice și de a limita accesul la cultură pentru toți cetățenii.

Este corect să le permitem acestor oameni de cultură să își gestioneze propriile resurse financiare.

Vă invit să ne unim în susținerea independenței instituțiilor culturale și în promovarea unei culturi libere de presiuni politice! Cultura trebuie să rămână un pilon fundamental al societății noastre.”, a scris pe pagina sa de facebook președintele CJC, Mihai Lupu.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Este alertă în stațiunea Olimp. Mai multe persoane cazate într-un complex hotelier, intoxicate. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Printre persoanele intoxicate sunt și minori Pompierii militari din cadrul...

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...