Prognoza ANM pentru Următoarele 4 Săptămâni – Cum ne surprinde vremea de Crăciun și de Revelion

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, inclusiv perioada Crăciunului și a Revelionului.

După ce ne-am confruntat cu temperaturi ușor sub normalul perioadei, vremea se încălzește puțin pentru sărbători, iar precipitațiile scad în intensitate.

Prognozele meteo pe termen mediu sunt elaborate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) și includ media săptămânală a abaterilor de temperatură și precipitații comparativ cu media perioadei 2003-2022.

Este important de menționat că fenomenele meteorologice extreme de scurtă durată nu pot fi prevăzute cu acest instrument.

În săptămâna 4-11 decembrie, temperaturile vor fi ușor sub normalul perioadei în majoritatea țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor peste medie în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de normal.

În săptămâna 11-18 decembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi ușor peste medie în regiunile estice și sud-estice, în restul țării fiind apropiate de normal.

În săptămâna 18-25 decembrie, temperatura medie va fi aproape de normal, poate ușor mai scăzută în regiunile extracarpatice. Precipitațiile vor fi ușor sub medie în regiunile intracarpatice, în restul țării fiind apropiate de normal.

În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie 2024, temperaturile medii vor fi ușor peste normal pentru întreaga țară. Precipitațiile vor fi apropiate de normal, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Aviz favorabil pentru modernizarea liniei CF Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră

Consiliul Tehnico-Economic a aprobat astăzi, 22 februarie, variantele optime...

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...