Programul de atragere a investițiilor în producția de film se prelungește până în decembrie 2026

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Programul de atragere a investițiilor în producția de film se prelungește până în decembrie 2026

Programul de atragere a investițiilor în producția de film se prelungește până în decembrie 2026. La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat, astăzi, măsurile de aliniere a sistemului de finanțare a producției de film în România la evoluţia normelor europene, prin prelungirea duratei de aplicare a acestui program, până la finalul anului 2026, precum și ridicarea pragului anual la valoarea de 55 milioane Euro.

Noul apel de proiecte va fi lansat în luna mai a acestui an!

În luna mai, Oficiul de Film și Investiții Culturale va deschide noua sesiune de apel de proiecte. În paralel cu redefinirea etapelor de înregistrare și finanțare a proiectelor, pentru o mai bună alocare a bugetului, aceste măsuri asigură cadrul necesar pentru revenirea României pe piața internațională de producție, estimându-se că, după deschiderea unei noi sesiuni și până la finalul anului 2026, vor fi atrase în România investiții directe de cel puțin 350 milioane Euro.

„Mă bucur enorm să susțin repornirea acestui proiect deosebit pentru ţara noastră, nu doar din perspectiva economică si a dezvoltării industriei de film și industriilor conexe, dar, mai ales, pentru a readuce acasă profesioniștii români de valoare. Dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluționate luna aceasta, și estimăm că vor fi finalizate toate restanțele până la mijlocul acestui an.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Sursă foto: Unsplash.com (cu rol ilustrativ)

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Ghidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale

Ghidul e-Transport Ghidul privind Sistemul national e-Transport, o componentã importantã...

(Video) Accident rutier în județul Tulcea. O persoană, încarcerată. A intervenit elicopterul SMURD

Accident rutier în județul Tulcea Un echipaj de descarcerare din...

(Video) Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia

Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia În această...

Acțiune a polițiștilor rutieri. 23 de permise de conducere, suspendate și aproape 160 de amenzi, aplicate

Acțiune a polițiștilor rutieri În perioada 26/27 aprilie a.c., polițiștii...