Vrei să apari în reclame, videoclipuri, filme sau seriale? Citește acest articol!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Tipologia ta poate atrage atenția unui regizor pentru o reclamă sau un film

Visul multor tineri este să joace într-un film, să apară într-un videoclip sau o reclamă, să fie pe platourile de filmare alături de actori celebri. Totdeauna, rolurile principale vor fi atribuite unor actori cu experiență, însă visul poate deveni realitate prin agențiile de casting care aduc propuneri caselor de producție, generând personaje cu roluri mici, inclusiv figurație simplă sau specială (cu replici).

O agenție care se respectă nu iese în stradă ca să racoleze persoane și nici nu face promisiuni

În România, în ultimii 10 ani au apărut mai multe agenții, însă puține au trecut testul profesionalismului. InterCasting este una dintre ele. Și-a câștigat credibilitatea în timp, nu solicită taxă de înscriere și nici nu percepe comision. L-am întâlnit pe Marian Iordăchescu pe platoul de filmare al serialului Lia, soția soțului meu (difuzat de Antena 1) și, într-o pauză, ne-a povestit despre ceea ce face, ca director de agenție de casting: “Nu există oameni urâți sau oameni frumoși, ci doar tipologii cerute într-un scenariu sau în viziunea unor agenții de publicitate care consideră că o anumită vizionomie sau tipologie este potrivită pentru mesajul care se dorește să ajungă la consumatori. Selecția în funcție de criteriile solicitate aparține directorului de casting, care face propunerile către client (agenția de publicitate sau casa de producție). Imaginile trimise (poze prim-plan, cadru mediu, cadru larg) sunt filtrate și analizate fie de șeful de producție, asistentul de regie sau chiar de regizor. Apoi suntem anunțați pe cine au ales.”

O zi de filmare și bucuria de a face parte dintr-un proiect televizat

Durata unei participări pentru o zi de filmare este în medie de 12 ore. Unii se înscriu în baza de date a unei agenții de casting nu doar pentru că au nevoie de o completare a veniturilor, ci pentru că sunt pasionați de acest domeniu sau își doresc o experiență inedită văzând cum se filmează o secvență.

Cât câștigă un figurant într-un film, un serial sau într-o reclamă

“Referitor la partea financiară, vreau să lămuresc un aspect: cedarea drepturilor de imagine poate să dureze un minut sau 12 ore pentru același tarif. În cazul unor reclame mai grele, se aplică un overtime. Cesionarea acestor drepturi se referă la faptul că ești de acord să apari în respectivul proiect (fața ta, silueta, vocea etc) și că nu soliciți alte sume din difuzare sau comercializarea produsului. Toate acestea se menționează în contractul pe care îl semnezi. Fiecare proiect este bugetat diferit, de aceea nu există o sumă fixă. Nicio filmare nu seamănă cu alta, din niciun punct de vedere. Totuși, figurația simplă are un standard: toate agențiile din București plătesc la fel, 150 lei / ziua de filmare.”, spune Marian Iordăchescu de la InterCasting.

A fost “agenția de casă” pentru filmul istoric românesc Maria, Regina României (2019), cu o producție impresionantă, dar și pentru Sons of Liberty (2015), difuzat pe History Channel, un film turnat în zona Călugăreni și în studourile Buftea, unde a fost nevoie de sute de soldați. De mai bine de 1 an lucrează cu echipa Ruxandrei Ion pentru producția TV Lia, soția soțului meu, dar și pentru Camera 609, un alt serial românesc.

Cei care vor să își vadă visul împlinit se pot înscrie gratuit la agențiile de casting completând un formular on-line și trimițând poze fără filtre sau machiaj strident, ochelari de soare, șepci sau pălării. Ai aici un link care te poate ajuta – https://intercastingagency.ro/

Atenție! Se caută real people, adică oameni simpli, naturali. Cum speranța moare ultima, un apel telefonic poată să apară când este mai puțin așteptat. Important că există nenumărate ocazii.

Sursă foto: Inter Casting Agency

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Accident rutier în Năvodari. Un pieton este în stare gravă

Pietonul a fost transportat la spital Pompierii militari din cadrul...

Atenție, constănțeni: Se dă drumul la căldură în municipiu! Verificați instalațiile termice din locuințe

Termocentrale Constanța dă drumul la căldură Termocentrale Constanța vă aduce...

Un nou meci în EHF European League pentru CSM Constanța! Vor fi restricții în parcarea de la Sala Sporturilor

Meciul se va juca marți, 22 octombrie Marți, 22 octombrie,...

Primul contract colectiv de sector care va avea aplicare generală: 45.000 de lucrători protejați

Ministrul Muncii: „Dialogul social și negocierile colective sunt piloni...