Protest extrem în fața Camerei Deputaților: 5 lideri sindicali din serviciile de ambulanță fac greva foamei

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Numărul liderilor sindicali din serviciile de ambulanță care au început greva foamei, alături de președintele FNSAR, Gheorghe Chiș, a crescut la cinci. În acest protest extrem se numără, din seara zilei de 20 noiembrie 2023:

– Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România

– Claudia Gâdiuță, reprezentantul Sindicatului Liber Independent Salvarea Tulcea

– Valentin Dragomir, liderul Sindicatului Ambulanța Brăila

– Alexandru Comănescu, liderul Sindicatului Ambulanța Vâlcea

– Daniel Constantin Mușa, liderul Sindicatului Ambulanța Olt

În semn de solidaritate cu cei cinci lideri sindicali aflați în greva foamei, angajați din toate serviciile de ambulanță vor organiza proteste astăzi, 21 noiembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00, în sediile centrale ale tuturor serviciilor de ambulanță.

Aceste acțiuni sunt declanșate ca urmare a nerecunoașterii condițiilor de muncă în care personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea. Această neînțelegere a fost anulată prin vot în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială și în plenul Camerei Deputaților, la data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii, împreună cu protestatarii din întreaga țară, solicită o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României, Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, și ministrul Sănătății, profesorul universitar doctor Alexandru Rafila. Scopul acestei întâlniri este de a stabili cum pot fi rezolvate revendicările sindicale și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

Liderii care au început greva foamei se află la intrarea în Camera Deputaților, urmând ca după ora 12.00 să se mute în fața Guvernului României.

foto:facebook.com/BloculNationalSindical

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...