Trei asistenți medicali, reținuți pentru luare de mită. Cereau bani familiilor care voiau să-și îngroape mai repede morții

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cereau șpagă ca să urgenteze formalitățile de predare a persoanelor decedate

Prin ordonanţa din data de 27 mai 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.S., A.E. şi O.C., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători.”, transmit procurorii.

În sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că la datele de 10.04.2024, 12.04.2024, 23.04.2024 şi 8.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

În sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că la datele de 15.05.2024 şi 16.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi.

În sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20.05.2024 şi 21.05.2024 a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani.

Procurorul de caz a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru 24 de ore.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale ori reţinerea reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Număr record de job-uri subvenționate de Guvern pentru integrarea șomerilor pe piața muncii!

Ministrul Muncii: „Venim în sprijinul angajatorilor care au nevoie...

Se schimbă steagul municipiului Constanța! Locuitorii orașului invitați să-și dea cu părere! Vouă cum vi se par modelele

Proiectul modelului de steag al municipiului Constanța, în consultare...

NU UITAȚI! Se oprește apa caldă pentru două zile

Se pregătește instalația pentru sezonul rece Termocentrale Constanța informează...