Tulcea: 33 de misiuni, dintre care 2 incendii, 9 cazuri SMURD și 22 alte intervenții. A fost un weekend plin și pentru pompierii tulceni

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au desfășurat în perioada 18-19 noiembrie 2023, 33 de misiuni, dintre care 2 incendii, 9 cazuri SMURD și 22 alte intervenții.

  • Incendii

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, în jurul orei 19:00, salvatorii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în localitatea Dunăvățul de Jos, județul Tulcea.

Către locul intervenției, s-au deplasat 2 echipaje, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul, ce se manifesta la două anexe, a fost localizat de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, înlăturând-se astfel pericolul de propagare a flăcărilor și la casa de locuit.

Pompierii militari au procedat la lichidarea incendiului iar în urma focului, au ars două anexe și acoperișul acestora pe o suprafață de 20 mp.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind jar sau scânteie provenită de la o sobă.

  • Alte intervenții

Pompierii tulceni au intervenit în 21 de situații de urgență produse în urma manifestărilor meteorologice, după cum urmează:

  • 2 cazuri de inundații produse la subsolul a două locuințe;
  • 18 intervenții pentru degajarea crengilor și a copacilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme;
  • 1 intervenție pentru îndepărtarea unei bucăți de tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc de locuințe;
  • Intervenții SMURD

Paramedicii au intervenit în 9 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.

  • Asistență persoane

Pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală într-o situație de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A fost cutremur în România!

Seismul a avut magnitudinea 4.8 grade pe scara Richter...

Patru medalii pentru România la Campionatul Mondial de Juniori 2023

Încă o dată, pe cele mai înalte culmi ale...

Clădirea Teatrului Stela Popescu va fi consolidată seismic cu fonduri nerambursabile

Clădirea Teatrului Stela Popescu din strada Batiștei, nr. 14...

Elena Zaharia a jucat pentru titlul suprem în finala probei de U19 simplu feminin, la Campionatul Mondial de Juniori 2023

Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a...