(Video) Efectele Codului Roșu la Constanța: peste 300 de copaci au căzut, 30 de autoturisme au fost avariate, sute de sesizări primite de municipalitate!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

„Facem tot posibilul pentru a restabili normalitatea. Pentru moment, vom acționa în funcție de priorități, după cum urmează: degajarea străzilor, restabilirea electricității, intervenții la nivelul bulevardelor grav afectate, în care copacii nu au fost doborâți, însă prezintă riscul de a ceda.”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Și astăzi echipele municipalității și ale firmelor prestatoare au acționat pentru înlăturarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme de sâmbătă.

Țapinarii și alpiniștii utilitari au intervenit pentru degajarea celor peste 300 de copaci care au căzut în municipiul Constanța.

Intervențiile vor continua până la rezolvarea tuturor sesizărilor. Prioritate au copacii care afectează mașini, case, blocuri, căi de acces sau rețele. Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare.

Municipalitatea precizează că au căzut copaci sănătoși, dar și copaci aparent sănătoși, care arată bine pe dinafară, au crengi sănătoase, sunt verzi, dar pe interior sunt putrezi.

Pentru a elimina orice risc, în perioada imediat următoare, echipele municipalității vor tăia copacii care reprezintă un potențial pericol atât pentru pietoni, mașini sau clădiri.

Echipele Confort Urban au repus pe poziții indicatoarele rutiere puse la pământ de vântul puternic și au remediat defecțiunile apărute la semafoare.

Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului. Echipele Primăriei intervin pentru întregirea rețelelor și remedierea iluminatului stradal.

Primăria Constanța vă roagă să semnalați orice problemă la următoarele numere de telefon:  

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055  

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922  

Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 073755227

Sursă foto/video: Primăria Municipiului Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A fost cutremur în România!

Seismul a avut magnitudinea 4.8 grade pe scara Richter...

Patru medalii pentru România la Campionatul Mondial de Juniori 2023

Încă o dată, pe cele mai înalte culmi ale...

Clădirea Teatrului Stela Popescu va fi consolidată seismic cu fonduri nerambursabile

Clădirea Teatrului Stela Popescu din strada Batiștei, nr. 14...

Elena Zaharia a jucat pentru titlul suprem în finala probei de U19 simplu feminin, la Campionatul Mondial de Juniori 2023

Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a...