Tulcea, mesaj șoc în urma atacurilor din Ucraina: „Rămâneți calmi și adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Locuitorii din opt localități din Tulcea, situate la frontiera dintre România și Ucraina, au început să primească mesaje RO-ALERT în urma atacurilor cu drone rusești asupra teritoriului ucrainean. În noaptea de marți spre miercuri, a fost trimis un prim mesaj, conform anunțului făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Acest mesaj a fost transmis la ora 1:00 către populația din orașul Isaccea și comunele Luncavița, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni, toate din județul Tulcea.

Mesajul RO-ALERT indica faptul că există riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian, îndemnând oamenii să rămână calmi și să se adăpostească în beciuri sau alte adăposturi de protecție civilă. În cazul în care nu există un adăpost, oamenii sunt sfătuiți să rămână în interiorul locuințelor, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată a incidentului era de 90 de minute.

Până la momentul actual, ISU Delta nu a primit informații despre incidente pe teritoriul României ca rezultat al atacurilor rusești în Ucraina.

Decizia de a trimite mesaje RO-ALERT în urma atacurilor rusești asupra porturilor dunărene din Ucraina a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile au confirmat că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul comunei tulcene Ceatalchioi.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Asociația Patronală RESTO anunță schimbări în conducere. Președintele executiv, Lucian Cristian Tudose, a demisionat

Cine este noul președinte RESTO? Asociația Patronală RESTO a anunțat...

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...