Un mesaj viral avertizează populația asupra unei noi metode de înșelăciune. VEZI despre ce este vorba

Date:

Se dau drept angajați al Ministerului Afacerilor Interne

În ultimele zile, un mesaj alarmant a început să circule intens pe rețelele de socializare și în diverse grupuri online, avertizând populația despre existența unui presupus grup de persoane care, pretinzând că sunt angajați ai Ministerului Afacerilor de Interne, merg din ușă în ușă pentru a „verifica actele de identitate” în vederea unui recensământ. Aceștia arată liste cu nume și utilizează echipamente, precum dispozitive biometrice și laptopuri, pentru a colecta date sensibile, cum ar fi fotografii și amprente.

Iată mesajul:

„Stimați prieteni, anunț de înaltă securitate. Fiți conștienți de faptul că există un grup de oameni care merg din ușă în ușă care se prefac a fi angajați ai afacerilor interne. Au documente și antet de la Ministerul de Interne și susțin că trebuie să verifice dacă toată lumea are un act de identitate valabil pentru următorul recensământ și apoi „jefuiesc”. Sunt peste tot și arată elegant. Cineva va veni la tine acasă și va spune că vreau să-ți fac fotografia/amprenta. Conform unei diagrame, au un laptop, un dispozitiv biometric și o listă cu toate numele. Ei arată lista și cer toate aceste informații. Să știți că nu există nicio inițiativă din partea guvernului. Să știți că toate acestea sunt false. Nu le dați nicio informație. Toată lumea trebuie să fie vigilentă și conștientă. Trimite-l tuturor grupurilor din comunitatea ta. Vă rugăm să vă informați familia și prietenii.”

Iată ce a pățit o internaută:

„Hello! A mai pățit careva asta? Tocmai am avut o vizită de la niste „agenți de teren” de la PPC. (Nu știu dacă e ok sau nu să dau numele companiei dar, din moment ce nu e pentru a face reclamă, nu cred că e o problemă.) S-au prezentat doar ca agenți ai companiei, fără nume, fără ecusoane… In fine, ideea e că au spus că au fost trimiși pe teren pentru o actualizare de date, având în vedere că firma a preluat recent clienții altei companii ei trebuie să se asigure că totul e actualizat. Mi-au cerut ultima factura ( pentru confirmarea actualizării datelor ). Le-am spus că eu le primesc pe mail și ar fi fost de acord să le-o arăt așa. Au cuvintele la ei și putere de convingere pentru cine e mai naiv. Ghinionul lor a fost că eu tocmai citisem recent de o astfel de nouă metodă de înșelătorie, nu mai știu exact unde. Din câte știu nici o companie nu își face actualizarea de date în acest fel. Prin urmare, ATENȚIE!!!”, a scris o internaută.

Cum să reacționați dacă primiți astfel de solicitări

  1. Nu oferiți informații personale: În cazul în care sunteți abordat de persoane care pretind că fac parte dintr-o autoritate publică, verificați identitatea acestora. Solicitați legitimații oficiale și contactați autoritățile pentru confirmare.
  2. Fiți vigilenți: Verificați informațiile din surse oficiale.
  3. Informați autoritățile: Dacă întâmpinați astfel de situații, anunțați imediat poliția. Este important ca aceste tentative de fraudă să fie raportate pentru a preveni posibile victime.

Sursă foto: Unsplash.com

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

CSM Constanța, victorie în Liga Națională de Baschet Feminin Getica 95

CSM Constanța s-a impus cu 96-54 CSM Constanța obține încă...

Locuitorii din Mihail Kogălniceanu au rămas fără apă la robinete

Apa este oprită până la ora 16.00 Echipele Raja intervin...

Afecțiunea de care suferă aproximativ 10% din români. Șase informații pe care nu le știai

9,41% din populaţia României suferă de dermatită atopică Dermatita atopică...