Universitatea „Ovidius” din Constanța a participat la prima întâlnire din cadrul unui proiect european în domeniul adaptării la schimbările climatice

Date:

Soluții bazate pe metode inovatoare de teledetecție

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), în calitate de lider de parteneriat, a participat, recent, la prima întâlnire din cadrul proiectului „Less vulnerability, more adaptability – pilot remote sensing assisted restoration of green spaces in coastal and urban areas within the Black sea region – MoreAdaptBSB” (BSB00479), organizată la Chalkidiki (Grecia).

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai celor cinci parteneri în proiect, din Bulgaria, Grecia și Ucraina.

„Discuțiile au vizat, în mod special, aspecte organizatorice și administrative, întâlnirea oferindu-le reprezentanților instituțiilor partenere prilejul de a detalia obiectivele proiectului, activitățile propuse și principalele etape de implementare a acestuia”, precizează conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir, prorector al UOC și coordonator al consorțiului din cadrul proiectului MoreAdaptBSB.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea cooperării transfrontaliere pentru creșterea gradului de pregătire și adaptabilitate regională la pericolele legate de schimbările climatice, prin aplicarea unor soluții bazate pe metode inovatoare de teledetecție. Astfel, proiectul vizează restaurarea a cel puțin șase hectare de zone urbane și de coastă în Cassandra (GR), Primorsko (BG), Constanța (RO) și Odesa (UA), transformându-le în peisaje noi, adaptive și rezistente.

Proiectul MoreAdaptBSB este implementat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de lider, în cadrul unui parteneriat din care fac parte alte cinci organizații: Camera de Comerț din Chalkidiki, Grecia; Primăria din Kassandra, Grecia; Via Pontica Foundation, Bulgaria; Primăria din Primorsko, Bulgaria; Universitatea Agrară de Stat din Odesa, Ucraina.

Proiectul este implementat în perioada 26.07.2024– 25.01.2027 și are o valoare totală de 1.594.728 de euro. Din această sumă, 1.435.255,20 de euro reprezintă finanțarea acordată de Uniunea Europeană prin Programul Interreg NEXT Black Sea Basin.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Cel mai frumos motănel din Europa în 2025 este român!

România are cel mai frumos motănel din Europa Anul 2025...

Alegeri prezidențiale 2025: Când aflăm cine sunt candidații

BEC analizează candidaturile și va lua o decizie în...

Salarii mai mari în 2025? Jumătate dintre angajați speră la o majorare

1 din 2 angajați se așteaptă la o mărire...

Studiu: Paritate în cuplu – femeile și bărbații contribuie aproape egal la alegerea și plata vacanțelor pe litoralul românesc

77% dintre cupluri decid împreună detaliile vacanței Femeile și bărbații aleg...