spot_img

Vaccinarea antigripală este recomandată de medici de la începutul lunii octombrie

Date:

Ovidius Clinical Hospital

A început campania de vaccinare antigripală

A început campania de vaccinare antigripală! Ministrul Alexandru Rafila a anunţat încă de luna trecută că dozele de vaccin antigripal se află deja în farmacii. Vaccinarea copiilor care sunt imunizați pentru prima dată cu acest ser a început din septembrie. Medicii recomandă populaţiei generale să se vaccineze începând cu această lună.

Conform medicilor, organismul are nevoie de 2 săptămâni, din momentul vaccinării pentru a-și forma anticorpi împotriva virusului. Persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 și 65 de ani pot achiziționa vaccinul la un preț compensat 50%. Sunt şi persoane care pot primi vaccinul cu preţ compensat 100%. Mai exact, este vorba despre copiii până la 18 ani, persoanele peste 65 de ani și cei cu boli cronice, de peste 45 de ani, dar și femeile gravide.

Ce este gripa?

Gripa este o afecțiune respiratorie cauzată de virusuri. Este extrem de contagioasă și se răspândește prin tuse, strănut sau prin atingerea unei suprafețe infectate. Adulții sunt contagioși 1-2 zile înainte de apariția simptomelor și până la 7 zile după apariția acestora. Simptomele cele mai frecvente ale gripei sunt foarte asemănătoare cu manifestările unei răceli obișnuite: durere de cap, febră, transpirații, frisoane, dureri musculare, articulare, chiar vărsături. Gripa se poate transmite chiar dacă bolnavul nu are simptome. Statistic, o persoană bolnavă de gripă poate infecta 1 – 3 persoane sănătoase.

De ce este necesară vaccinarea în octombrie?

Debutul virusului gripal începe în luna noiembrie. De aceea, medicii le recomandă cetăţenilor să înceapă vaccinarea antigripală la sfârşitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie. Asta pentru că, scutul de anticorpi pentru apărarea organismului poate deveni eficient doar la două săptămâni după vaccinare. Vârful epidemic al gripei este atins în luna ianuarie, iar din primăvară circulaţia virusului începe să scadă.

Cei care aleg să se vaccineze trebuie să meargă la medicul de familie pentru a obține rețeta. Serul se poate ridica de la farmacie. Preţurile diferă în funcţie de serul ales. Acestea pornesc de la 65 de lei şi pot ajunge sau chiar depăşi 125 de lei. Vaccinarea se poate face fie la medic, fie în unitățile autorizate, cu programare.

spot_img
spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare