(Video) Guvernul dă bani cuplurilor infertile. Ce trebuie să conțină dosarul

Date:

Ovidius Clinical Hospital

10.000 de cupluri infertile vor beneficia de ajutorul financiar

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” 2024 (FIV 2).

„Este o veste foarte bună, venită în apropierea Zilei Internaționale a Copilului și mult așteptată de familiile din România care au probleme de infertilitate. Suma este identică cu cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că avem fonduri pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro. Le mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și domnului Marcel-Ioan Boloș, ministrul Finanțelor pentru sprijinul acordat continuării acestui program și în anul 2024. De asemenea, mulțumesc comunității Declic și Asociației SOS Infertilitatea pentru acțiunile lor de susținere.”, a declarat Natalia Elena- Intotero, ministrul Familie, Tineretului și Egalității de Șanse.

Tot astăzi, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe anul 2024 cu suma de 150.000 mii lei reprezentând credite de angajament și 5.000 mii lei reprezentând credite bugetare. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guverului și reprezintă sprijin financiar pentru un număr de maxim 10.000 de beneficiari, în vederea asigurării medicamentelor și a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

„Luăm o măsură importantă pentru persoanele și cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor și procedurilor de specialitate în țară. Suplimentăm bugetul Ministerului cu 150 de milioane lei, astfel încât să acoperim aproximativ 10.000 de beneficiari.”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi prevede că acordarea sprijinului financiar se va realiza în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile.

Persoanele care au depus dosare anul trecut vor trebui să reia procedura de înscriere. De asemenea, actul normativ prevede că cel puțin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher medicamente, în valoare de 5000 lei și un voucher proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei și se acordă pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere a beneficiarului.

Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui Program.

Tot ceea ce înseamnă criterii de eligibilitate vor fi afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și aceste solicitări pot fi depuse de îndată ce această hotărâre de guvern va apărea în Monitorul Oficial.

Ce trebuie să conțină dosarul

„Pentru fiecare dosar, cei care doresc să beneficieze de acest sprijin vor trebui să depună o cerere de înscriere, copii ale actelor de identitate ale solicitanților, declarațiile pe proprie răspundere că nu au mai beneficiat de un sprijin financiar de la bugetul de stat pentru același scop, documentul din care să rezulte diagnosticul de infertilitate cu indicația medicală pentru realizarea procedurii FIV, eliberat de un medic specialist în obstretică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical, angajat sau colaborator al unității sanitare partenere, emis cu maxim 60 de zile înaintea depunerii dosarului  – deci vedeți că există un termen.

De asemenea, dosarul trebuie să conțină și o adeverință din care să rezulte calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate a solicitantului și acordul individual de prelucrare a datelor cu caracter personal.”, a adăugat Natalia Elena- Intotero, ministrul Familie, Tineretului și Egalității de Șanse, la sfârșitul ședinței de Guvern.

Mai multe detalii aflați din video-ul de mai jos:

Sursă foto: Unsplash.com

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...

CSM Constanța își dorește a 7-a victorie consecutivă!

Echipa pornește cu prima șansă la victorie Într-o partidă restantă...