VIDEO – Momentul exploziei teribile de la Stația GPL Crevedia. Oamenii țipă de spaimă și de durere. Imagini care vă pot afecta emoțional. Un mort și 57 de răniți. 10 persoane intubate

Date:

Ovidius Clinical Hospital

3000 de persoane au fost evacuate din casele din apropierea locului exploziei de la Crevedia

Ore întregi de teroare după mai multe explozii produse la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Bilanțul de până acum e tragic: un mort, 57 de răniți și 10 persoane intubate.

3000 de persoane au fost evacuate din casele din apropierea locului exploziei.

După prima explozie de la Crevedia, au fost înregistrate opt victime, inclusiv o persoană decedată în urma unui infarct, fără a avea arsuri, și șapte persoane rănite, dintre care trei au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și patru la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, conform unui comunicat de presă al MAI. A doua explozie a rănit alte 50 de persoane, trei dintre acestea fiind transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din București, cu arsuri și traumatisme. Din totalul victimelor, 43 sunt angajați ai MAI (39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi).

În jur de 54 de persoane rămâneau internate în diferite secții ale spitalelor la ora 2:00, 10 dintre acestea fiind intubate. Planul Roșu de Intervenție a fost activat, implicând mobilizarea unui număr suplimentar de echipaje operative, inclusiv medicale. Au fost angajate mai multe forțe de intervenție, inclusiv autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, puncte medicale avansate, autospeciale cu roboți și altele. A fost stabilit un perimetru de siguranță de aproximativ 800 de metri în jurul locului intervenției și aproximativ 3000 de rezidenți au fost evacuați preventiv.

O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și a inclus reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Au fost stabilite două linii TELVERDE pentru a oferi informații aparținătorilor victimelor exploziei.

În urma exploziilor de la Crevedia, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul de a transfera în regim de urgență pacienții grav afectați la unități sanitare din străinătate pentru a primi îngrijiri medicale adecvate. Prima serie de pacienți urmează să fie transferată cu o aeronavă a MAPN la o unitate sanitară din Bruxelles, cu altele care urmează să fie efectuate pe parcursul zilei.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la Crevedia, iar circulația pe DN 1A a fost blocată total, fiind deviată prin localitatea Cocani. Cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili circumstanțele incidentului. În total, au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniți de cea de-a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la o distanță de 100 de metri.

În urma exploziilor, a fost observată o creștere a concentrației de particule de PM10 în zona de nord, inclusiv în Balotești, Voluntari, Otopeni și Buftea. Colegiul Medicilor București a făcut un apel pentru donarea de sânge în contextul incidentului. Ministrul Sănătății a afirmat că sunt pregătite aproximativ 60 de paturi de terapie intensivă pentru victimele exploziilor. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că patru victime ale exploziei de la Crevedia vor fi transferate în această noapte în Italia și Belgia.

Au fost puse la dispoziție două numere de telefon pentru persoanele din zona în care au avut loc exploziile. Președintele Klaus Iohannis a afirmat că prioritatea zero este, în acest moment, „să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență”. Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că aproximativ 26 de pompieri au fost răniți în urma celei de-a doua explozii, unul dintre ei fiind în stare gravă. El a afirmat că au fost folosiți roboți pentru a preveni rănirea unui număr mai mare de pompieri.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare