VIDEO – Protest al membriilor AUR în Camera Deputaților împotriva comasării alegerilor. Simion: „Nu mai vor să țină cont de Constituție”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Membrii grupului parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat un protest, în acestă dimineață, în sala grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat (PSD) din Camera Deputaților, înaintea unei ședințe a acestora.

Motivul principal al protestului îl reprezintă contestarea deciziei de comasare a alegerilor și afișarea de mesaje care denunță această inițiativă.

Parlamentarii AUR au expus diverse mesaje de protest, printre care se regăsesc: „PSD și PNL pun democrația în pericol„, „Pas cu pas PSD și PNL încearcă reinstaurarea dictaturii prin comasarea alegerilor„, „Ciolacu și PSD, în pericol real pentru democrație și libertate„.

Liderul AUR, George Simion, a subliniat încălcarea Constituției de către Guvernul României și a declarat că protestul nu a fost organizat pentru a provoca scandal, ci pentru a atrage atenția asupra acestei încălcări.

George Simion a adus în discuție afirmațiile premierului României, Marcel Ciolacu, de anul trecut, care a menționat că alegerile europarlamentare nu pot fi comasate cu alte alegeri. Acesta a acuzat PNL și PSD că, în ciuda acestei decizii anterioare și a unei decizii a Curții Constituționale, continuă să promoveze comasarea alegerilor, adăugând că aceasta reprezintă o încălcare voită a Constituției.

George Simion a explicat: „Ei cu bună știință iau în calcul nerespectarea Constituției, înseamnă că nu mai avem reguli, înseamnă că acest stat intră în disoluție. Ei nu mai vor să țină cont de Constituție, nu este posibil așa ceva.”

Liderul AUR a făcut un apel către celelalte grupuri parlamentare să nu susțină această inițiativă și să nu permită încălcarea Constituției. De asemenea, Simion a anunțat că parlamentarii AUR vor organiza și proteste la grupul parlamentar liberal, sugerând că inițiatorii acestei idei ar fi cei de la PNL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...