(Video) Protest la ședința de Consiliu Local. USR-iștii s-au supărat că un proiect nu se află pe ordinea de zi. „Constanța are nevoie să meargă înainte”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Protest la ședința de Consiliu Local

Protest la ședința de Consiliu Local. Membrii USR s-au supărat că Proiectul de hotărâre privind suspendarea PUZ-ului din stațiunea Mamaia, inițiat de consilierii locali USR Constanța nu se află pe ordinea de zi.

Aceștia au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Plajă, nu betoane”, „plaja este un bun comun”, „opriți vânzarea orașului”, „terenurile sunt ale comunictății”, „nu mai vindeți plajele” și „Constanța este vândută la bucată.

Chițac i-a „acuzat” pe USR-iști că vor să transforme ședințele de consiliu în circ

De asemenea, în cadrul ședinței de Consiliu Local, USR-iștii au citit o declarație a primarului Constanței, Vergil Chițac în care acesta a spus că „nu mai pune proiectul pentru că oricum se va vota la fel”.

De cealaltă parte, Vergil Chițac i-a „acuzat” pe USR-iști că vor să transforme ședințele de consiliu în circ.

Reamintim că, în luna ianuarie, proiectul a fost pus în consultare publică, iar el a fost depus în luna octombrie a anului trecut.

„Se aprobă suspendarea aplicării prevederilor HCL nr.121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal STAŢIUNEA MAMAIA -MODIFICARE HCL no.129/2001, teren in suprafaţă de 207,74 ha, aparținând persoanelor fizice, Juridice, domeniului public si privat al Municipiului Constanţa, pentru o perioadă de 18 luni, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi până la aprobarea unul nou Plan Urbanistic Zonal dar nu mal târziu de termenul de 18 luni prevăzut la art.1, zona stațiunii Mamaia este supusă reglementărilor cuprinse în Planul urbanistic general al municipiului Constanţa şi în Regulamentul local de urbanism aferent”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul poate fi analizat/citit mai jos 👇👇👇

„Constanța are nevoie să meargă înainte”

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, candidatul la Primăria Constanța a făcut câteva declarații înainte de ședința de Consiliu Local.

„Constanța are nevoie să meargă înainte, nu înapoi. Actuala administrație ne duce înapoi, din păcate. Avem nevoie de investiții. Avem mare nevoie să investim și în viitorul copiilor noștri pentru a putea să le oferim un viitor în acest oraș. Pentru astfel de investiții îți trebuie terenuri pe care să realizezi unele lucrări de interes public: să realizezi/să construiești o școală, o grădiniță, o bază sportivă, un teatru. Constanța nu are un teatru. Din păcate, administrația actuală vinde Constanța, bucată cu bucată Constanța.

Vinde teren cu teren, bucată cu bucată! Astăzi pe ordinea de zi sunt nenumărate exemple de vânzări de terenuri din patrimoniul public și privat al municipiului. Unul dintre aceste terenuri este, culmea, o bucată de plajă. (…) De asemenea, a vândut și o bucată de plajă din apropierea Castelului Regal din stațiunea Mamaia, care se află în apropierea unui hotel construit pe plajă. 

De ce? Pentru că există un interes major al unui investitor apropiat de actuala conducere pentru a construi încă ceva acolo pe plajă. (…) Asta înseamnă dezvoltarea? Asta își doresc oare constănțenii? Nu! Asta își dorește o gașcă de interese care a acaparat Constanța. (…) Vom da foaia în această vară, iar din toamnă, actuala administrație își va face bagajele și va pleca acasă!, a mai adăugat Stelian Ion. 

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Accident rutier pe Bulevardul Aurel Vlaicu! Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier în Tomis Nord Un accident rutier a avut...

Gimnaste de la CSM Constanța, în echipa României pentru Europene

Sursa foto:CSM Constanţa Federaţia Română de Gimnastică a anunţat lotul...

D’ale lu’ Costică. Episodul 65 – Gafa de proporții a lui Ciolacu

Episod - editorial de Constantin Buduru Ups! ... în viață, totdeauna...