(Video) SURSE: De ce nu au putut vota pacienții internați la Spitalul Județean Constanța

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Au votat sau nu pacienții de la SCJU?

Persoanele care nu se pot deplasa, din motive obiective, către secția de vot au putut solicita urna mobilă. În teorie, căci în practică lucrurile nu au stat deloc așa.

În județul Constanța, 1.776 de persoane au votat la urna mobilă, pe când în municipiu, doar 83 au avut norocul să-și poată exercita acest drept. În contextul în care și-au exprimat intenția de vot aproximativ 300 de persoane internate în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, doar 18 au putut vota.

Pe la orele prânzului, urna de vot a ajuns la spital, unde a votat… o singură persoană din cele 300 care așteptau. Apoi, în jurul orei 19.00, urna a ajuns din nou în unitatea medicală, unde au votat alți 17 alegători spitalizați. Din informațiile pe care le-am obținut în această dimineață, până la finalizarea procesului de votare, nu au putut vota toți cei care și-au manifestat dorința.

Din sursele interne pe care le avem din cadrul Birorului Electoral Județean, pacienții nu au putut vota din cauza faptului că documentația necesară pentru exercitarea dreptului de vot la urna mobilă nu a fost întocmită conform legii, responsabilitate care revenea reprezentanților unității medicale.

Condițiile de vot la urna mobilă pentru alegerile locale și europarlamentare 2024, conform BEC:

  • persoanele care nu se pot deplasa din cauza unei boli sau din cauza unei invalidități;
  • alegătorii internați într-un spital, fie el public sau privat;
  • persoanele internate într-un cămin pentru persoane vârstnice;

„În secțiile de votare din țară se utilizează o singură urnă specială în care vor fi introduse atât buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru alegerile locale.”, se precizează în decizia Biroului Electoral Central.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Rezultate parțiale: AUR are primar la Negru Vodă, USR la Ghindărești, iar comuna Săcele va fi condusă de un independent

Cine sunt candidații care au câștigat Primăria? Au fost afișate...

Incidente la alegerile locale şi europarlamentare. La Constanţa au fost 65 de sesizări

Alegeri 2024: au fost sesizate 1.578 de contravenții sau...

Horia Constantinescu şi-a acceptat înfrângerea. Ce mesaj a transmis

Horia Constantinescu, pe locul 3 în cursa pentru Primăria...

George Scupra a câștigat un nou mandat de primar în orașul Ovidiu

Scupra nu a avut adversari la Primărie George Scupra rămâne...