(Video) Răbdare, oboseală și frustrare: Membrii secțiilor de votare au așteptat ore întregi pentru a preda sacii cu buletine

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Coadă pentru predarea sacilor cu buletine de vot

Încă de la primele ore ale dimineații, în fața Prefecturii Constanța, au fost aduși sacii cu buletinele de vot. Membrii secțiilor de votare au stat la coadă, în soare, pentru a depune sacii cu voturile. Din imagini se poate observa cum coada începe încă de pe bulevardul Tomis.

Mai mult decât atât, oamenii se plâng și spun că a fost una dintre cele mai proaste organizări.

În jurul orei 14:00 au fost scoase scaune afară, iar personalul secțiilor de votare și-a pus scaunul pe unde a putut pentru a se feri de soare. Oamenii sunt extrem de obosiți. Unii sunt treji de ieri de la 06:00 de când s-au deschis secțiile.

De cealaltă parte, reprezentanții Prefecturii Constanța susțin că au fost mai multe probleme care au dus la haos: au fost erori în completarea materialelor electorale, nu au ieșit cheile de control, au lipsit semnături sau liste electorale.

„Majoritatea secțiilor de votare din municipiul Constanța au prezentat erori în completarea materialelor electorale. Mai mult, au fost cazuri în care nu au ieșit cheile de control, au lipsit semnături sau chiar liste electorale.

Soluționarea acestor probleme a condus la un timp suplimentar de până la 45-60 de minute pe secția de votare, față de cât era alocat inițial, respectiv 10-12 minute. Acest lucru înseamnă că până în momentul de față au fost procesate aproximativ 150 de secții de votare, jumătate din numărul care ar fi trebuit procesat.

În plus, secțiile din municipiul Constanța au început să sosească pentru predarea buletinelor începând cu ora 2:00, față de ora 00:00, iar cele din județ, începând cu ora 6:00.

Resursa umană utilizată este limitată la cei 38 de salariați de la statistică, toți fiind în prezent implicați în activități de preluare și verificare a documentelor, și membrii birourilor electorale județean și municipal, care sunt de asemenea angajați în activități de verificare și contrasemnare a a materialelor.

Pentru a optimiza circuitul documentelor, a fost păstrată și tura de noapte, atât pentru operațiunile din municipiul Constanța, cât și din județ.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanța, Elena Tănase.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Video) SURSE: De ce nu au putut vota pacienții internați la Spitalul Județean Constanța

Au votat sau nu pacienții de la SCJU? Persoanele...

Rezultate parțiale: AUR are primar la Negru Vodă, USR la Ghindărești, iar comuna Săcele va fi condusă de un independent

Cine sunt candidații care au câștigat Primăria? Au fost afișate...

Incidente la alegerile locale şi europarlamentare. La Constanţa au fost 65 de sesizări

Alegeri 2024: au fost sesizate 1.578 de contravenții sau...

Horia Constantinescu şi-a acceptat înfrângerea. Ce mesaj a transmis

Horia Constantinescu, pe locul 3 în cursa pentru Primăria...