(Video) Vuvuzele și fluiere pe străzile orașului: Constanța are cel mai mic număr de polițiști rutieri din țară / Polițiștii sunt sacrificații de serviciu în ceea ce privește această reorganizare

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Polițiștii constănțeni au protestat astăzi în stradă. Mai mulți polițiști au ieșit începând cu ora 09.00, în fața Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Înarmați cu vuvuzele și fluiere, aceștia protestează față de încălcarea drepturilor privind planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere cât și din cadrul unor structuri de ordine publică de la nivelul IPJ Constanța, după cum a declarat președintele președintele filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol, Daniel Avasilcăi, polițiști din toate structurile IPJ Constanța.

La mișcare participă, spune președintele filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol, Daniel Avasilcăi, polițiști din toate structurile IPJ Constanța. Principalele nemulțumiri sunt: nerespectarea repausului, planificări care nu sunt echilibrate, drepturi încălcate, toate sub pretextul că sunt oameni puțini.

„Nu se ține cont de repausul de după tură. Se fac multe forțări. În loc să se odihnească 16 ore cum ar trebui sunt situații când sunt chemați după 8 ore înapoi la serviciu. Abuzuri înseamnă că nu le sunt respectate drepturile în totalitate. Au fost situații, ca de exemplu, au ieșit la ora 22:00 din serviciu și la ora 06:00 a fost chemat din nou. Este un timp prea scurt pentru a se reface capacitatea de muncă.”, a declarat Daniel Avasilcăi, președinte Filiala Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

„Tragem un semnal de alarmă pentru că polițiștii sunt sacrificații de serviciu în ceea ce privește această reorganizare. Am sesizat de mai bine de trei luni de zile faptul că mulți polițiști, în special cei de ordine publică și rutieră, sunt fortați în modul în care sunt planificați în serviciu, vorbim despre situații în care ies din schimbul 2 la ora 22:00 și intră la 06:00 dimineața, adică mai puțin de 12 ore de repaus, de refacerea capacității de muncă.”, a adăugat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Mai mult, se pare că nici orele de noapte nu sunt respectate.

Nu li se respectă numărul de ore de noapte. Unui polițist i-au fost planificate 17 nopți la rând, să lucreze doar de noapte, astfel încât nu li se va mai reface capacitatea de muncă și sunt obosiți, nu mai dau randament. Am semnalat aceste încălcări ale drepturilor conducerii IPJ Constanța și nu s-a luat niciun fel de măsură.”, a declarat Daniel Avasilcăi, președinte Filiala Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

Constanța, cel mai mic număr de polițiști rutier

Constanța are cel mai mic număr de polițiști rutieri din țară. De exemplu, în Zalău există peste 24 de polițiști rutieri, în schimb Constanța are doar 17, afirmă sindicaliștii.

„IPJ Constanța avea înainte să vină această promoție de 164, un deficit de 400 de funcții. Acum au venit 164 de tineri din școală dar ei vor fi în tutelă timp de 6 luni și nu vor putea îndeplini atribuții de serviciu, iar peste 90% dintre ei sunt din afara județului Constanța și cel mai probabil că vor încerca după terminarea tutelei să plece înapoi în județele de unde vin.” a spus Daniel Avasilcăi, președinte Filiala Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

„Noi am atras atenția că din promoție a fost repartizat un singur polițist la biroul rutier și am constatat cu stupoare că ne spune conducerea IPJ Constanța că schema este completă, cu 17 polițiști, cu 17 agenți de ordine publică, structura rutieră din Constanța este completă (…) suplimentar conducerea ne spunea că fiind schema completă, nu mai este nevoie de alți polițiști rutieri. Pentru noi este surprinzător să constatăm așa ceva și este clar că există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța, să nu avem parte de verificarea mașinilor care intră și ies din Port, sub nicio formă nu putem vorbi de IPJ Constanța ca fiind un proiect pilot în condițiile în care Constanța întotdeauna a fost un județ de excepție.”, a mai menționat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Sindicaliștii au găsit și soluții pe care le-au prezentat Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, însă degeaba!

Nu se respectă un echilibru pe repartiția lor pe zile în timpul unei luni și atunci am cerut un program de 12 ore cu un repaus de 24 și 12 ore de noapte cu un repaus de 48, iar cei de la IPJ au refuzat să implementeze acest program. Mai mult, nici nu s-au luat măsuri pentru abuzurile care au fost reclamate de-a lungul timpului.”, a declarat Daniel Avasilcăi, președinte Filiala Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

„Constanța, după cum spunea și domnul Predoiu, a pierdut lupta cu criminalitatea în ultimii 8-10 de ani. (…) Suntem la peste 3 luni și jumătate, iar structura IPJ Constanța este aceeași: subdimensionată, cu resurse puține, tocmai ca să avem parte de o instituție slabă într-un județ de o importanță strategică deosebită.”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Președintele Sindicatului Europol a adus în discuție și cazul tânărului polițist care în urmă cu câteva zile s-a împușcat în cap cu arma din dotare.

„Vedem că în toată această agitație avem parte și de tragedii, acel coleg tânăr care a absolvit anul acesta și a recurs la gestul necugetat de a-și pune capăt zilelor. Suntem convinși că acolo a fost un cumul de factori, inclusiv faptul că a ajuns la 400 de kilometri de casă și faptul că nu avea niciun fel de perspectivă asupra momentului când ar putea să se întoarcă acasă sau mai aproape de familie lui.”, a mai declarat președintele Sindicatului Europol.

Mai mult, el a menționat că proiectul pilot despre care ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că va fi gata în aproximativ 45 de zile, în cele trei luni și jumătate nu se vede nicio schimbare.

Protestul a avut loc pe trotuarul din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, de pe Bulevardul Mamaia și în fața Prefecturii Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...

România, la prima sa emisiune de obligațiuni verzi. Interes impresionant din partea investitorilor

La 15 februarie 2024, Ministerul Finanțelor a realizat cea...