„George Enescu și muzica secolului XX” – Simpozion Internațional de Muzicologie în cadrul Festivalului „George Enescu”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

În data de 22 septembrie 2023, va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Simpozionului Internațional de Muzicologie „George Enescu”, reuniune științifică fondată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în 1967, ca parte integrantă a Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”. 

Ediția actuală, coordonată de prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiță, este organizată de UCMR, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și cu Universitatea Națională de Muzică București, cu sprijinul ARTEXIM și se va desfășura în Sala „Auditorium” a UNMB.

Manifestare de înaltă ținută științifică, „Simpozionul” oferă ocazia cunoașterii unor diverse și valoroase studii dedicate creației enesciene prezentate în cadrul a două secțiuni moderate de prof univ. dr. Olguța Lupu și prof univ. dr. Mihai Cosma.

În prima parte a reuniunii, de la ora 9, la secțiunea în limbile franceză și engleză, vor prezenta comunicări Cristina Șuteu (România, Academia Națională de Muzică „Gh. Dima”, Cluj-Napoca), Corneliu Dan Georgescu (Germania), Vlad Văidean (România, Universitatea Națională de Muzică din București), Andreea Ciornenchi Grigoraș, Cezar Bogdan Grigoraș (Tunisia, Institutul Superior de Muzică din Sfax), Anca Georgiana Simion (România, Universitatea Babeș Bolyai), Oana Kariotoglou (Marea Britanie, University of Leeds), Olguța Lupu (România, Universitatea Națională de Muzică din București). A doua parte a evenimentului propune de la ora 13 o secțiune de comunicări în limba română, susținute de Daniel Milencovici (Universitatea de Vest din Timișoara), Georgiana Maria (Universitatea Națională de Muzică din București), Grosz Sára Aksza (Academia Națională de Muzică „Gh. Dima”, Cluj-Napoca), Irina Nițu (Muzeul Național „George Enescu”), Carmen Popa, Petruța-Maria Măniuț Coroiu (Universitatea Transilvania din Brașov), Marin Marian-Bălașa, Iulia Cibișescu-Duran (Academia Națională de Muzică „Gh. Dima”, Cluj-Napoca), Camelia Anca Sârbu (Muzeul Național „George Enescu”), Lucian Roșca (Universitatea de Vest din Timișoara), Constantin Tufan-Stan (Universitatea din Oradea). 

19 muzicologi invitați ai „Simpozionului” vor prezenta cu această ocazie incursiuni în estetica enesciană, analize de lucrări ale marelui compozitor român, precum și influențe ale muzicii sale în creația altor compozitori, continuându-se astfel o tradiție însemnată a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și a vieții culturale românești. 

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...