My Body is Mine – o discuție despre body shaming la Centrul Ceh

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Centrul Ceh București își reia activitatea toamna aceasta și dă startul unui nou sezon de evenimente pe 20 septembrie. Atunci va avea loc, de la ora 19:00, discuția „My Body is Mine”, ce pune în dezbatere subiectul body shaming-ului, analizat de invitații Ridina Ahmedová, Andrada Cilibiu, Patrick Brăila și moderatoarea Alice-Monica Marinescu.

Trăim într-o lume în care standardele de frumusețe sunt adesea nerealiste și, poate, chiar nocive, în care oamenii se confruntă cu probleme de stimă de sine din pricina percepției pe care o au asupra propriului corp. Acest fenomen, pentru care sunt responsabile în egală măsură media și reflexele noastre învățate, perpetuează un accent excesiv asupra înfățișării și poate avea un impact devastator asupra sănătății mintale. A vorbi deschis despre body shaming și despre modul în care ne afectează pe toți este crucial pentru a promova o cultură a acceptării, în care toată lumea se poate simți confortabil și mândră de sinele său unic, fără teama de judecată sau ridicol.

Prim-planul va aparține Ridinei Ahmedová, muziciană, performer și fondatoarea „My Body is Mine”, care va vorbi despre problema body shaming-ului la nivelul societății cehe și despre activitatea sa în direcția combaterii ei. I se vor alătura Andrada Cilibiu, expertă în drepturi sexuale și reproductive, și Patrick Brăila, regizor și activist trans, care vor aduce o perspectivă locală asupra fenomenului și îl vor dezbate în contextul inegalității de gen și al discriminării împotriva persoanelor queer. După intervențiile invitaților, publicul va putea lua cuvântul pentru a pune întrebări sau a contribui cu propriile experiențe și opinii.

Ridina Ahmedová – muziciană, activistă, performer (My Body is Mine)

Și-a început cariera în calitate de cântăreață de jazz, pătrunzând rapid pe scena jazz-ului din Praga. A fost implicată în proiecte de muzică electronică și dance, a compus pentru numeroase spectacole de teatru și a susținut mai multe concerte internaționale. Este interesată de vocea feminină și își împărtășește pasiunea prin ateliere pe care le susține în mod frecvent. Pe lângă cariera de artistă, a devenit o personalitate importantă a mediului activist ceh prin platforma sa „My Body is Mine” și prin podcastul „Fat” (Grăsime), pe care îl realizează pentru postul de radio ceh Wave. Campaniile și evenimentele pe care le derulează împreună cu echipa ei au un impact important asupra combaterii fenomenului body shaming-ului.

Andrada Cilibiu – activistă feministă, expertă în drepturi sexuale și reproductive (Centrul FILIA)

În ultimii ani, desfășoară o cercetare pe tema accesului la servicii de întrerupere a sarcinii la cerere în sistemul public de sănătate și militează pentru o mai bună legislație privind drepturile sexuale și reproductive. De la violența obstetrică la accesul la metode contraceptive și până la mai buna îngrijire a femeilor în sistemul public de sănătate, ținta eforturilor Andradei este destructurarea dinamicilor de putere și recâștigarea controlului asupra corpurilor și a fertilității femeilor.

Patrick Brăila – regizor, activist trans, performer (ACCEPT, Trans în România)

De 10 ani muncește pentru comunități trans reziliente și o societate mai blândă cu persoanele trans. Este co-fondatorul TRANSform, prima mișcare pentru emanciparea persoanelor trans din România, a fost co-președinte al asociației ACCEPT, iar în prezent continuă munca la ACCEPT și face parte, alături de alți câțiva activiști trans, dintr-un colectiv non-ierarhic și autonom – Trans în România. Consideră că arta sa e, inevitabil, politică, astfel că folosește metodele artistice cu care lucrează conștient, asumat, (auto)biografic și responsabil. Lucrează, printre altele, la un documentar-jurnal de lungmetraj, „Corp delict”, este unul dintre performerii spectacolelor „Translucid” (Premiul British Council la Gala UNITER, 2023) și „Lalele, lalele” (2017), a regizat clipurile oficiale ale Bucharest Pride din 2019, 2021 și 2023 și a regizat și co-produs scurtmetrajul cu tentă autobiografică „Pieptiș”(2016).

Alice-Monica Marinescu – dramaturgă, performer și regizoare în proiecte de teatru politic și artă comunitară, moderatoare în cadrul acestei discuții

Este activă pe scena de teatru independent din București de peste 10 ani. A ținut ateliere de scriere dramatică și teatru și a co-organizat mai multe stagiuni de teatru politic. Susține arta angajată politic și are încredere în puterea teatrului de a produce schimbări sociale. E mamă, feministă și consideră că „personalul e politic”.

Discuțiile vor avea loc în limba engleză, iar intrarea este liberă. Mai multe detalii despre activitatea Ridinei Ahmedová și a echipei sale găsiți aici. Eveniment Facebook aici.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare