Echilibru între muncă și sănătate: Cum ne influențează stilul de viață productivitatea, potrivit specialiștilor în fitness și nutriție?

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Angajații din România au lucrat, în 2021, în medie 39.8 ore pe săptămână, poziționându-se cu mult peste media europeană de 36.4 ore, potrivit Eurostat. Pe de altă parte, românii și-au luat echivalentul a 23.000 de ani de concediu medical în primul trimestru din 2023, adică 8,41 milioane de zile, conform datelor transmise de CNAS la solicitarea HotNews.ro. Într-o lume în care frontierele dintre muncă și odihnă sunt tot mai neclare, această statistică ne face să reflectăm asupra profundului impact al ritmului de muncă asupra stării generale de sănătate a populației active din țară.

Dincolo de cifre și rapoarte, realitatea cotidiană a angajaților se conturează în mod clar. Oboseală cronică, stres și sentimentul constant de epuizare sunt simptomele unui stil de viață marcat de ore lungi și presiune constantă. Și atunci, cum se face trecerea de la această statistică la soluții concrete pentru echilibrul profesional și personal?

„În lumea contemporană, fiecare minut în plus petrecut la birou, dincolo de a fi o sursă de mândrie profesională, poate deveni, paradoxal, o pierdere atât pentru individ, cât și pentru organizație. Pentru individ acest timp este luat de la relații, de la pasiuni, de la organizarea unui stil de viață sănătos și  poate avea ca efecte epuizarea fizică și mentală, scăderea implicației și creșterea absenteismului. Angajatorii și angajații trebuie să reconsidere ideea de productivitate. Productivitatea se poate obține doar atunci când angajații sunt într-o stare fizică și mentală optimă, iar acest lucru ar trebui să fie o prioritate pentru orice organizație. Astfel, putem redefini ceea ce înseamnă succesul în era modernă, transformându-l dintr-o alergare epuizantă într-o călătorie care ne împlinește și profesional și personal.”, a declarat Alina Bota, fondator LevelUp Vision.

Un parteneriat strategic pentru bunăstarea angajaților

În acest context, programul Body&Mind Fit, lansat recent de LevelUp Vision, este o soluție completă de wellness pentru angajații ocupați, oferind fitness personalizat, nutriție și lifestyle coaching pentru a ajuta la menținerea energiei și motivației într-o lume agitată. Programul are la bază o aplicație care îl face ușor de accesat și de integrat în viața oricui, mai ales a celor care nu obisnuiesc să meargă la sală din diverse motive, a celor care au nevoie de îndrumare pentru o alimentație sănătoasă, dar și pentru cei care  își doresc să aibă alături o echipă de coachi care îi pot ține responsabili față de propriile lor obiective.

Un parteneriat strategic pentru bunăstarea angajaților

  1. Personalizare: Fiecare angajat are nevoi și obiective proprii de sănătate și dezvoltare personală. Prin urmare, fiecare angajat va avea setate în aplicație obiectivele personale stabilite în prealabil cu coachii, un program de fitness personalizat pe care îl poate urma acasă sau la sală, un plan de nutriție adaptat nevoilor, obiceiuri sănătoase și chiar obiective de dezvoltare personală cum ar fi dezvoltarea anumitor abilități.
  2. Accesibilitate 24/7: Deoarece la baza programului se află o aplicație pentru telefon, fiecare moment liber poate fi valorificat. Indiferent dacă este o pauză scurtă la prânz  pe care o poți valorifica pentru a face câțiva pași, o seară liniștită acasă în care poți să faci exercițiile de fitness setate special pentru tine de antrenor sau un weekend în care poți experimenta o rețetă sănătoasă, resursele sunt la dispoziție non-stop.
  3. Sentimentul de apartenență: Într-un mediu de lucru stresant, conexiunea cu o comunitate care împărtășește aceleași valori și obiective poate aduce confort și sprijin. LevelUp Community este comunitatea în care oricine își poate face relații de calitate. În cadrul aplicației se pot crea grupuri de interese, se pot seta evenimente online sau întâlniri offline.
  4. Educație continuă: Prin accesul la sesiuni de coaching 1 la 1 sau în grup și evenimente de tip Q&A cu antrenorii și cu invitați din diverse domenii conexe (psihologi, medici etc.), cunoștințele despre stilul de viață sănătos se extind și evoluează constant.
  5. Adaptabilitate: Întâlnirile periodice cu coachii permit adaptarea constantă a programului în funcție de nevoile de dezvoltare ale fiecărui angajat în parte, dar și de agenda proprie. Pe măsură ce anumite obiective sunt atinse, se setează noi obiective de dezvoltare care se transformă în noi obiceiuri zilnice.
  6. Sustinere permanentă: Fiecare pas al călătoriei este însoțit de îndrumări și sfaturi de la experți, asigurând o direcție clară și motivată pe termen lung.
  7. Monitorizarea progresului: Vizualizarea progresului aduce un sentiment de realizare și permite ajustările necesare pentru maximizarea rezultatelor.
  8. Cultură organizațională reînnoită: Valorizarea și promovarea bunăstării la locul de muncă contribuie la crearea unui mediu în care angajații se simt văzuți, ascultați, respectați și apreciați.
  9. Productivitate crescută și absenteism scăzut. Prioritizarea stării de bine a angajaților prin includerea unui astfel de program în cadrul beneficiilor salariale are ca efect creșterea productivității, a motivației, a stării de sănătate a angajaților și, implicit, scăderea absenteismului.
  10. Team building online sau offline pentru echipe puternice. Aplicația oferă posibilitatea organizării de diverse competiții între indivizi sau echipe prin monitorizarea activităților lor zilnice și setarea unor obiective periodice. De asemenea, se pot lansa diverse competiții offline între membrii diverselor echipe, iar acest lucru îi va ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare.

„Oamenii adesea subestimează puterea fitness-ului și nutriției corecte în îmbunătățirea productivității și a stării de bine generale. O abordare corectă și personalizată poate transforma complet modul în care ne simțim și ne comportăm la locul de muncă. Prin intermediul programului Body&Mind Fit, angajații nu doar că își vor îmbunătăți condiția fizică, dar vor câștiga și încrederea și energia necesare pentru a face față provocărilor cotidiene. Acest program este conceput pentru a oferi o fundație solidă pe care indivizii să se poată baza, indiferent de obiectivele lor, fie că doresc să își îmbunătățească rezistența, să slăbească sau pur și simplu să adopte un stil de viață mai sănătos.”, a subliniat Petru Bozesan, antrenor personal, nutriționist și Co-Fondator al programului.

Programul Body&Mind Fit poate fi accesat și prin intermediul platformei de beneficii salariale MYBENEFITS. Această nouă colaborare oferă angajaților din companiile înregistrate pe platforma MYBENEFITS accesul la programul Body&Mind Fit dezvoltat de LevelUp Vision, accentuând astfel angajamentul de a promova bunăstarea în cadrul locului de muncă.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...