Caniculă și disconfort termic în județul Constanța. ANM a emis un Cod Portocaliu și unul Galben

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Dobrogea, sub atenționare de Cod Galben și Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi mai multe atenționări de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

De astăzi și până miercuri, 12 iunie, ora 10:00, în municipiul Constanța se vor înregistra temperaturi ridicate pentru acestă dată, cu maxime ce se vor situa în jurul a 30 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, temperaturile minime caracteristice unei nopți tropicale, vor atinge și depăși valoarea de 20 de grade.

Temperaturile se vor menține ridicate și pe parcursul zilei de miercuri.

Primul Cod Galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat este valabil în intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Primul Cod Portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat este valabil în același interval.

În intervalul menționat, în sud-estul Olteniei, sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Al doilea Cod Galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat este valabil în intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat în centrul Moldovei și nordul Olteniei și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Temperaturile se vor menține ridicate și pe parcursul zilei de miercuri în regiunile sudice și sud-estice.

Al doilea Cod Portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat este valabil în intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sursă foto: ANM/ANSVSA

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Video) SURSE: De ce nu au putut vota pacienții internați la Spitalul Județean Constanța

Au votat sau nu pacienții de la SCJU? Persoanele...

Rezultate parțiale: AUR are primar la Negru Vodă, USR la Ghindărești, iar comuna Săcele va fi condusă de un independent

Cine sunt candidații care au câștigat Primăria? Au fost afișate...

Incidente la alegerile locale şi europarlamentare. La Constanţa au fost 65 de sesizări

Alegeri 2024: au fost sesizate 1.578 de contravenții sau...