Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a adoptat noua Lege a Pensiilor: „Nu există nu pot sau nu vreau”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul a adoptat noua Lege a Pensiilor. „Am adoptat Legea pensiilor! Nu există „nu pot” sau „nu vreau” când e vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!”, a declarat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

La începutul ședinței de Guvern, premierul a anunțat că noul act normativ va elimina pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile. De asemenea, a subliniat că în anul viitor nu vor exista creșteri ale taxelor, dar a cerut un plan pentru îmbunătățirea colectării la bugetul de stat.

Premierul Marcel Ciolacu a spus anterior că noua lege a pensiilor va fi implementată începând cu 1 ianuarie 2024. De la această dată, toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%, conform prevederilor legale.

„La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie. (…) Într-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plată numărul 4, să încercăm să o finalizăm anul acesta (…) Eu legea nu o pitesc, legea va merge în Parlamentul României, pentru că acolo se legiferează”, a precizat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că această creștere de 13,8% reflectă rata inflației din anul precedent. Premierul a prognozat că noua lege a pensiilor va fi adoptată de Parlament până la finalul lunii noiembrie și a subliniat că aceasta va elimina anumite inechități existente.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechităţi. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant, trebuie făcut noul soft pe baza legii”, a adăugat premierul. 

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare