Raportul privind sănătatea mintală negociat de Nicu Ștefănuță a fost votat în Comisia de Mediu și Sănătate Publică a Parlamentului European

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Tinerii din ziua de azi se confruntă cu multe provocări când vine vorba de sănătatea mintală: de la problemele de acasă, bullying-ul din școală și mediul toxic și abuziv de la serviciu, până la presiunea de a se conforma cu standardele societății și teama de a fi lăsați pe dinafară. Este pentru prima oară când Parlamentul European vine cu raport în care vorbește despre sănătatea mintală și cere statelor membre să facă mai mult, informează europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE).

Prin acest raport, Comisia Europeană pune sănătatea mintală pe picior de egalitate cu sănătatea fizică, introducând 20 de inițiative emblematice și finanțări în valoare de 1.23 miliarde de euro din diferite instrumente financiare pentru acțiuni dedicate sănătății mintale.

„Să fii tânăr și să ai probleme mintale în România pe care să nu poți să le tratezi pentru că nu ai bani este o mare rușine. Aud foarte des în jurul meu povești despre tineri care se confruntă cu depresii, anxietăți, burnout. Neavând ajutor, pentru că terapia e prea scumpă pentru tinerii români, foarte mulți dintre aceștia se sinucid. Cum îi ajutăm, efectiv, pe acești tineri? Cum schimbăm educația din România în așa fel încât școlile să ajute tinerii? Statul are o responsabilitate să nu lase tinerii noștri să se piardă în adicții de tot felul, de la substanțe la jocuri de noroc și pariuri, ci să îi ajute să treacă peste momentele grele din viață. Pe lângă decontarea serviciilor de terapie, măsură pe care statul român ar trebui să o ia cât mai urgent și pentru care mă lupt în Parlamentul European, noi, ca si societate, trebuie să ne ajutăm unii pe alții mai mult, să vorbim deschis și asumat despre acest subiect, nu să ne ascundem. Sănătatea mintală nu este un moft, este o urgență!”, a declarat europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 150 de milioane de oameni din Europa trăiesc cu probleme de sănătate mintală. 9 milioane de adolescenți din Europa se confruntă cu cu tulburări mintale, în special anxietate și depresie. Peste 70% dintre angajații români au suferit de burnout – de muncă excesivă care duce la epuizare psihică. Suicidul este principala cauză de moarte a tinerilor sub 18 ani.

Sursă foto: Unsplash.com

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

România ratează din nou intrarea în Schengen! Cine spune că nu mai avem nicio șansă

În ceea ce pare a fi un deja-vu pentru...

ȘOCANT: În loc să semneze divorțul, bărbatul își înjunghie soția în fața Primăriei

Într-o încercare de a pune capăt căsniciei într-un mod...

BREAKING NEWS: Mircea Bravo, implicat într-un accident rutier! Pasageră rănită, dar în stare stabilă. Află detalii

Cunoscutul creator de conținut și comediant, Mircea Popa, cunoscut...