29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Date:

Ovidius Clinical Hospital

În țara noastră, la fiecare 30 de minute un român moare din cauza infarctului miocardic.

Ziua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe data de 29 septembrie având scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces  – bolile cardiovasculare –  și de a trage un semnal de alarmă asupra creșterii alarmante a numărului de cazuri, în special în rândul tinerilor.

Anul acesta, tema zile este „USE HEART KNOW HEART”, conform site-ului https://world-heart-federation.org/, putând accent pe necesitatea ca fiecare individ să aibă grijă de inima sa, îmbogățindu-se cu informații despre inimă şi modul în care ea funcționează.

Se dorește ca evenimentele organizate de ONG-uri sau campaniile de informare ale autorităților să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia afecțiunilor cardiovasculare şi să determine o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

La nivel mondial, anual se înregistrează peste 17 milioane de decese. Specialiștii estimează că până în 2030, în cazul în care nu se vor adopta măsuri imediate, 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza bolilor și complicațiilor cardiovasculare.

Țara noastră ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Astfel, 57% din totalul deceselor înregistrate în România sunt fost cauzate de o afecțiune cardiacă.

Sursa foto: Unsplash.com

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Sfaturi importante de la ISU Dobrogea pentru a vă proteja viața și bunurile în timpul condițiilor meteo severe. Ce trebuie să facem în caz...

Ținând cont de condițiile meteorologice, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații...

Vuvuzele și fluiere pe străzile Constanței: Peste 100 de polițiști protestează în fața IPJ. Care sunt nemulțumirile lor

Polițiștii constănțeni protestează astăzi în stradă. Circa 100 de...

Revoltă în Justiție: Alătură-te dezbaterii – De ce grefierii își strigă drepturile în stradă?

Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL va organiza luni...