Secţia de oncologie adulţi din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, renovată și extinsă. Investiție de 800.000 de euro

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul ENGIE Romania, investeşte încă 800.000 euro pentru renovarea completă şi extinderea secţiei de oncologie adulţi din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias

Dăruieşte Viaţă, alături de ENGIE Romania (partenerul principal al proiectului) şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias anunţă finalizarea lucrărilor de renovare şi extindere a etajului 1 al secţiei de oncologie adulţi din cadrul spitalului.

În fiecare an, în România, aproximativ 100.000 de adulţi află că au cancer, asta, în condiţiile în care investiţiile din ultimii 30 de ani, în oncologia românească au fost extrem de mici. Spitalul Universitar de Urgenţă Elias are una dintre cele mai căutate secţii de oncologie, nu doar de pacienţii din Bucureşti, ci din toată ţara, atât datorită calităţii echipei medicale, cât şi datorită accesului la tratament integrat (diagnostic, tratament, chirurgie, radioterapie, paliaţie etc.). Astăzi vorbim de un proiect de renovare complet, a unei suprafeţe de aprox. 330 mp (de la schimbarea instalaţiilor până la finisaje), proiect care nu ar fi fost posibil fără implicarea partenerului principal şi a societăţii civile, prin donaţii şi sponsorizări. Dăruieşte Viaţă continuă demersurile de a crea infrastructură spitalicească pentru a oferi şanse în plus şi demnitate celor care trebuie să lupte cu un diagnostic oncologic.”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Proiectul face parte dintr-un parteneriat strategic între Asociaţie şi SUU Elias pentru secţia de oncologie adulţi, după ce etajul al doilea al secţiei a fost renovat în totalitate în anul 2015. Obiectivul comun a fost acela de a crea condiţii de tratament la standarde europene pentru bolnavii cu patologie oncologică (inclusiv toalete în fiecare cameră, spaţii dedicate tratamentului de zi – chimioterapie etc.), cât şi infrastructura necesară pentru cadrele medicale, personalul auxiliar şi studenţii la medicină prezenţi în număr mare sub coordonarea prof. dr. Cornelia Niţipir – şef secţie.

„Într-o Românie în care vedem tot mai des că nu se poate, în special în ceea ce priveşte schimbarea sistemului medical în beneficiul pacienţilor şi al cadrelor medicale, Dăruieşte Viaţă îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor oncologici şi creează condiţii la standarde atât pentru pacienţi, cât şi pentru corpul medical. Peste 1.900 de pacienţi oncologici sunt trataţi anual la SUU Elias, în regim de spitalizare de zi şi spitalizare continuă – acum numărul acestora va putea creşte. Acest lucru este posibil datorită donatorilor şi sponsorilor care ne susţin. O parte din fondurile pentru acest proiect provin din folosirea declaraţiei 177.”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Dăruieşte Viaţă.

Renovarea şi extinderea primului etaj al secţiei de oncologie a însemnat crearea următoarelor facilităţi: 6 saloane cu 2 paturi şi 1 salon cu 3 paturi (inclusiv grup sanitar propriu), 2 spaţii noi pentru spitalizarea de zi cu grup sanitar (pentru 12 scaune chimioterapie), 1 spaţiu pentru camera de gardă (inclusiv grup sanitar propriu), 2 cabinete medicale şi o sală de lucru pentru rezidenţi şi spaţii tehnice şi administrative: oficiu alimentar, zonă evacuare deşeuri, ploscar, spaţii depozitare.

„Cu fiecare proiect de responsabilitate socială suntem mai aproape de misiunea noastră de a veni în sprijinul oamenilor, nu doar furnizându-le energie, ci şi ajutându-i pe cei greu încercaţi de boală să aibă condiţii mai bune de tratament. Ne bucurăm să putem continua seria proiectelor derulate alături de Dăruieşte Viaţă şi să fim creatori de bine pentru comunitate”, a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Un aspect important al proiectului, pe lângă creşterea capacităţii de tratare, a fost crearea de facilităţi pentru resursa umană a secţiei, atât personalul medical şi auxiliar, cât şi studenţii la medicină, prezenţi în număr foarte mare.

„Oncologia românească are nevoie, în primul rând de dezvoltarea acestei specialităţi prin creşterea numărului de medici oncologi la nivel naţional, dar şi de îmbunătăţirea infrastructurii dedicate pacientului oncologic. La Spitalul Elias dezvoltăm zilnic resursa umană din oncologie, iar împreună şi cu organizaţii ale societăţii civile, în adevărate parteneriate în sprijinul bolnavului oncologic, construim şi dezvoltăm şi partea de infrastructură destinată oncologiei. Iată că astăzi, prin toţi cei implicaţi în acest proiect, reuşim să aducem o normalitate în condiţiile de acordare a asistenţei medicale pacienţilor oncologici”, a subliniat prof. dr. Cornelia Niţipir, şef Secţie Oncologie şi şefa Disciplinei de Oncologie Medicală de la SUU Elias, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti.

Colaborarea dintre Dăruieşte Viaţă şi Spitalul Universitar Elias cuprinde, pe lângă secţia de oncologie, şi Spitalul Modular 1 Elias, primul spital ATI construit de societatea civilă în pandemie, în doar 2 luni – o investiţie de aprox. 2,6 mil. euro care funcţionează şi astăzi ca secţie – şi o unitate modulară de triaj, realizată tot cu sprijinul ENGIE Romania – o investiţie de aprox. 100.000 euro.

Sursă foto: facebook/Organizaţia Dăruieşte Viaţă, Alex Dima

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare