Sibiu: Pacienţii oncologici vor fi trataţi într-o secţie reabilitată şi modernizată

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat lucrările la o nouă secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Banii necesari au fost obţinuţi din fonduri europene nerambursabile

La o lună după reabilitarea noii secţii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în care a fost relocată Cardiologia, un nou spaţiu este redat circuitului medical. Amplasat la etajul II al corpului de clădire „C2” din cadrul Maternităţii Noi, aici vor fi mutaţi pacienţii cu afecţiuni oncologice.

Specializarea „Oncologie” a funcţionat în Pavilionul ORL, soluţie provizorie care a permis efectuarea lucrărilor de modernizare la infrastructură spitalicească.

Pentru un confort sporit al pacienţilor şi medicilor, toate cele 19 saloane ale secţiei au fost complet reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic. A fost înlocuită tâmplăria interioară şi exterioară, refăcute reţelele de alimentare cu apă, canalizare, de energie electrică şi încălzire. Podelele sunt acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereţii au zugrăveli antibacteriene.

Corpurile de iluminat sunt de tip led, la geamuri au fost instalate sisteme parasolare, iar în exterior a fost montat un sistem termoizolant.

Şi în cazul acestei secţii au fost instalate, în premieră, trei sisteme:

  • „nurse call”, destinat apelării asistentelor medicale de către pacienţi;
  • Climatizare automată în toate saloanele şi pe holurile de acces;
  • Senzori de detectare – semnalizare incendiu.

„În momentul de faţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, avem şantiere deschise la „Medicină Nucleară”, la vechea locaţie a Secţiei Cardiologie şi la subsolul Blocului Chirurgical. De asemenea, creăm noi spaţii spitaliceşti prin reabilitarea locaţiei în care a funcţionat magazinul de la intrarea în clădirea Maternităţii Noi, care va fi alocat pentru spitalizarea de zi a pacienţilor oncologici.”, a declarat Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Secţia recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obţinuţi de către Consiliul Judeţean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În completarea fondurilor europene nerambursabile, Consiliul Judeţean Sibiu a adăugat o contribuţie proprie în valoare de 7,61 milioane lei, iar Primăria Municipiului Sibiu a alocat, prin Agenda de Sănătate, o finanţare de 3,5 milioane lei.

Sursă foto: facebook/Consiliul Județean Sibiu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

România ratează din nou intrarea în Schengen! Cine spune că nu mai avem nicio șansă

În ceea ce pare a fi un deja-vu pentru...

ȘOCANT: În loc să semneze divorțul, bărbatul își înjunghie soția în fața Primăriei

Într-o încercare de a pune capăt căsniciei într-un mod...

BREAKING NEWS: Mircea Bravo, implicat într-un accident rutier! Pasageră rănită, dar în stare stabilă. Află detalii

Cunoscutul creator de conținut și comediant, Mircea Popa, cunoscut...