Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat lucrările la o nouă secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Banii necesari au fost obţinuţi din fonduri europene nerambursabile
La o lună după reabilitarea noii secţii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în care a fost relocată Cardiologia, un nou spaţiu este redat circuitului medical. Amplasat la etajul II al corpului de clădire „C2” din cadrul Maternităţii Noi, aici vor fi mutaţi pacienţii cu afecţiuni oncologice.
Specializarea „Oncologie” a funcţionat în Pavilionul ORL, soluţie provizorie care a permis efectuarea lucrărilor de modernizare la infrastructură spitalicească.



Pentru un confort sporit al pacienţilor şi medicilor, toate cele 19 saloane ale secţiei au fost complet reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic. A fost înlocuită tâmplăria interioară şi exterioară, refăcute reţelele de alimentare cu apă, canalizare, de energie electrică şi încălzire. Podelele sunt acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereţii au zugrăveli antibacteriene.
Corpurile de iluminat sunt de tip led, la geamuri au fost instalate sisteme parasolare, iar în exterior a fost montat un sistem termoizolant.
Şi în cazul acestei secţii au fost instalate, în premieră, trei sisteme:
- „nurse call”, destinat apelării asistentelor medicale de către pacienţi;
- Climatizare automată în toate saloanele şi pe holurile de acces;
- Senzori de detectare – semnalizare incendiu.
„În momentul de faţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, avem şantiere deschise la „Medicină Nucleară”, la vechea locaţie a Secţiei Cardiologie şi la subsolul Blocului Chirurgical. De asemenea, creăm noi spaţii spitaliceşti prin reabilitarea locaţiei în care a funcţionat magazinul de la intrarea în clădirea Maternităţii Noi, care va fi alocat pentru spitalizarea de zi a pacienţilor oncologici.”, a declarat Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Secţia recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obţinuţi de către Consiliul Judeţean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
În completarea fondurilor europene nerambursabile, Consiliul Judeţean Sibiu a adăugat o contribuţie proprie în valoare de 7,61 milioane lei, iar Primăria Municipiului Sibiu a alocat, prin Agenda de Sănătate, o finanţare de 3,5 milioane lei.
Sursă foto: facebook/Consiliul Județean Sibiu