Elena Zaharia a jucat pentru titlul suprem în finala probei de U19 simplu feminin, la Campionatul Mondial de Juniori 2023

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România și a reușit o performanță imensă la Campionatul Mondial de Juniori 2023!

Tricolora (#11 mondial) a reușit a patra victorie consecutivă pe tablou, iar de această dată s-a bucurat la finalul meciului cu Xu Yi (# 14 mondial), din China, în semifinala probei care a adus-o în postura de a se lupta pentru trofeu.

Elena Zaharia a avut mereu cu o replică pe măsură, a jucat într-un ritm de competiție mare, iar cu ajutorul instinctului și loviturilor precise a trecut în dreptul său victoria cu 4-2 (11-9, 13-11, 10-12, 11-6, 8-11, 11-9).

Finala în care Elena Zaharia va primi toate încurajările a avut loc astăzi, de 18:00, contra lui Kuai Man (#4 mondial), din China.

Momentul a reprezentat o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediție a Campionatului Mondial de juniori și, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie.

Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala probei, în urma căreia a pus cu mândrie la gât medalia de argint.

De această dată, în fața titlului a stat Kuai Man (China), principala favorită a probei și sportiva deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial în proba de dublu mixt. Finala Elena Zaharia – Kuai Man s-a încheiat 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).

Este a doua medalie prețioasă cucerită de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul cu echipa U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.

Toate rezultatele și performanțele sunt pe site-ul FRTM: https://bit.ly/3RbckhU

Meciurile pot fi urmărite aici: https://bit.ly/3uVK6w6

Sursă foto: facebook/Federația Română de Tenis de Masă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...