Clădirea Teatrului Stela Popescu va fi consolidată seismic cu fonduri nerambursabile

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Clădirea Teatrului Stela Popescu din strada Batiștei, nr. 14 din București – monument istoric – va beneficia de o finanțare nerambursabilă în valoare de 54,4 milioane lei pentru consolidare seismică.

Palatul Arta, așa cum era cunoscută clădirea în perioada interbelică, construită în stilul Art Deco, va fi consolidată seismic cu fonduri nerambursabile prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic.

În iunie 2022, Teatrul Stela Popescu a primit în administrare, din partea Consiliului General al Municipiului București, clădirea din strada Batiștei nr 14. Prin Hotărârea din luna septembrie, s-a reîntregit clădirea cu fostul restaurant Burebista, în urma cumpărării de către Primăria Municipiului București a imobilului, pentru a se putea realiza consolidarea în condiții optime, acesta fiind inclus din anul 2015 pe lista clădirilor cu clasa I de risc seismic.

După consolidare, clădirea va fi accesibilizată în totalitate și va oferi posibilitatea tuturor spectatorilor să participe la spectacolele teatrului, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Sediul Teatrului Stela Popescu va respecta după consolidare toate criteriile privind drepturile persoanelor cu dizabilități, așa cum sunt definite de Convenția Organizației Națiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi (CDPD) și de către Legea 448/2006 actualizată în 2023. În Municipiul București sunt peste 67.000 de persoane cu dizabilități și, în conformitate cu legislația în vigoare, Teatrul Stela Popescu va deveni accesibil pentru toți spectatorii.

Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea din str. Batiștei era cunoscută drept Palatul Arta, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB).

Echipa Teatrului Stela Popescu sprijină toți factorii implicați pentru a repune pe harta culturală bucureșteană acest monument istoric.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...